Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Στα… σκουπίδια άλλες 375 δόσεις εμβολίου στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων

Λίγες μέρες μετά το πρόβλημα στη φύλαξη των εμβολίων στο Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων που οδήγησε σε αχρηστία πάνω από διακόσιες δόσεις, πρόβλημα προέκυψε και στα ψυγεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Με την διαφορά ότι αυτή την φορά αποσύρθηκαν περίπου 400 δόσεις, την ώρα που κάθε μία από αυτές είναι πολύτιμη.

Το πρόβλημα που ανέκυψε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών και ο Γιώργος Πρέντζας.

Όπως σημειώνει 75 φιαλίδια  εμβολίων (375 δόσεις)  βγήκαν εκτός χρήσης λόγω βλάβης στην ψύξη του ψυγείου που φυλάσσονταν στο φαρμακείο του ΠΓΝΙ!

Παρότι η τεχνική υπηρεσία του ΠΓΝΙ είχε τοποθετήσει UPS για την σταθεροποίηση της τάσης την προηγούμενη εβδομάδα μετά το αντίστοιχο περιστατικό στο ΚΥ Ιωαννίνων, τελικά προέκυψε βλάβη.

«Αναδεικνύεται ότι η φύλαξη των εμβολίων είναι ένα δύσκολο  ζήτημα με κυριότερο την εποπτεία της σταθερής ψύξης ώστε να γίνεται αντιληπτό κάθε πρόβλημα έγκαιρα.

Μαζί με την ένδεια εμβολίων λόγω των εταιρικών και διακρατικών ανταγωνισμών, την έλλειψη υποδομών και προσωπικού στην ΠΦΥ φροντίδα υγείας για να αναλάβει αποκλειστικά τους εμβολιασμούς με αποτέλεσμα το ΠΓΝΙ να φορτώνεται με 4 εμβολιαστικές γραμμές και να συζητιέται η δημιουργία 5ης εμβολιαστικής γραμμής που στερεί προσωπικό από χειρουργεία και κλινικές, τα προβλήματα υποδομών εμφανίζονται ως καθοριστικά στην εξέλιξη των εμβολιασμών. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και όσων στηρίζουν τον σχεδιασμό της είναι μεγάλες», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

https://www.epiruspost.gr

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ας βαλουν φυλακα να φυλαει το ψυγειο αφου ειναι ανικανοι με την τεχνολογια