Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Στόχος της Περιφέρειας Ηπείρου η τουριστική αγορά της Σερβίας



Η αγορά της Σερβίας και του ευρύτερου Βαλκανικού χώρου, αποτελεί για την Περιφέρεια Ηπείρου έναν ακόμη στόχο για προσέλκυση τουριστών. 


Στο πλαίσιο αυτό - και σε συνεργασία με το Τμήμα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου - συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Βελιγραδίου.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Ψαθάς, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με Σέρβους παράγοντες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, τους οποίους ενημέρωσε για το τουριστικό προϊόν που προσφέρει η Ήπειρος. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης είχε συνάντηση και συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. κ. Γ. Κωλέτση με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου και εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος.

Ο Γ.Γ. εκδήλωσε την πρόθεσή του να επισκεφτεί την Ήπειρο για να συμβάλει στο συντονισμό δράσεων για την καλύτερη τουριστική ανάδειξη της περιοχής μας. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Β. Ψαθάς, υπογράμμισε ότι η Σερβία και οι άλλες χώρες της Βαλκανικής, είναι μια «αναδυόμενη αγορά», με βασικό προσανατολισμό τη Βόρεια Ελλάδα προς την οποία αυξάνουν συνεχώς οι επισκέπτες. «Στόχος μας είναι - κατέληξε- να στρέψουμε ένα τμήμα των τουριστών αυτών προς την Ήπειρο, με δεδομένη και την ευκολία πρόσβασης που παρέχει η Εγνατία Οδός. Στην προσπάθεια αυτή η Περιφέρεια έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο, ωστόσο απαιτείται και η ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων φορέων και ιδιαίτερα των επιχειρηματιών του κλάδου».

www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: