Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Όταν ο Μιχελάκης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για ρουσφετολογικές προσλήψεις.Μια ακόμα απίστευτη γκάφα πρόσθεσε στο βιογραφικό του αμετροεπής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, εκθέτοντας αυτή τη φορά τον "γαλάζιο" υπουργό Μάκη Βορίδη και προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος του.


Ακολουθώντας τη χρονική σειρά των γεγονότων, παραθέτω χθεσινή δήλωση του Μιχελάκη με την οποία κι άρχισαν όλα:

«Σε νέες ρουσφετολογικές προσλήψεις - και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου - προχωρά το ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας πως, όχι μόνο δεν...

...θέλει να περιορίσει το σπάταλο κράτος, αλλά το διογκώνει για ψηφοθηρικούς λόγους.

Συγκεκριμένα:

Στις 12 Μαρτίου 2012, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο κ. Βενιζέλος, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ενέκριναν την πρόσληψη από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) 2.340 ατόμων με 8μηνες συμβάσεις (ΚΥΑ 12075 ΕΓΔΕΚΟ 2645/12.03.2012).
Λίγο μόλις αργότερα,στις 23 Μαρτίου 2012, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) ανακοίνωσε, μέσω του ιστοχώρου της, την πρόσληψη 1000 συνεργατών, καθορίζοντας μάλιστα τη λήξη υποβολής αιτήσεων μόλις στις 28 Απριλίου.

Η Νέα Δημοκρατία καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν πίσω τις ρουσφετολογικές αυτές αποφάσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνει ότι, ως κυβέρνηση, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματά τους».

Λίγη ώρα μετά, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ απάντησε:

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης εξέδωσε σήμερα ειδική ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε ρουσφετολογικές προσλήψεις 2.240 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις στα ΕΛΤΑ, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία συνυπογράφει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στις 12 Μαρτίου, με την ιδιότητά του προφανώς του Υπουργού Οικονομικών.

Επειδή είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την προφανή ανοησία από το προκλητικό θράσος, θα έπρεπε να υποδείξει κανείς στον Εκπρόσωπο της ΝΔ να απευθυνθεί στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Βορίδη, νέο και προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ που την εκπροσωπεί στην Κυβέρνηση, ο οποίος επιμόνως ζήτησε από την τετραμελή εξ υπουργών επιτροπή την έγκριση αυτών των προσλήψεων, όπως γίνεται παγίως κάθε χρόνο την περίοδο αυτή.

Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους ο κ. Μιχελάκης με τον κ. Βορίδη και ας ζητήσει πρώτα συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ εκ μέρους της ΝΔ.

Να προσθέσω στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ακόμα ένα στοιχείο και συγκεκριμένα τους πανηγυρισμούς της ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ για το ξεπάγωμα των προσλήψεων από τον Μάκη Βορίδη:
Προσωπικά, είχα καιρό να δω ένα τόσο μεγάλο πολιτικό αυτογκόλ. Υπό άλλες συνθήκες, η γκάφα αυτή θα μπορούσε να είχε κοστίσει στον Μιχελάκη και τη θέση του στο κόμμα...

www.parapolitiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: