Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Aποσύρονται προσωρινά οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης διαβεβαίωσε ότι θα τις επαναφέρει με τροπολογία

Στην απόσυρση του άρθρου 49 του νομοσχεδίου «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ», που περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, προχώρησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, επικαλούμενος την εν εξελίξει διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις με τροπολογία, όταν η διαβούλευση ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Η ρύθμιση αφορά στην προστασία του ατομικού τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη από κατάσχεση έως 1.500 ευρώ προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα της καθημερινότητάς του.

Ακόμη δίνει τη δυνατότητα να προβαίνει σε δικαστικές ρυθμίσεις των χρεών του με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά και να παρατείνει τον χρόνο ρύθμισης των οφειλών του καθώς και να απαλλάσσεται από χρέη στα τρία χρόνια εφόσον διαπιστωθεί ότι έχουν πλήρη αδυναμία καταβολή τους.

Εξάλλου, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο εισήχθη προς εξέταση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων - προστέθηκε διάταξη η οποία προβλέπει τη σύσταση Ειδικού Ελεγκτικού Γραφείου, το οποίο θα ελέγξει τόσο τις 40.000 περιπτώσεις παράνομης παροχής προνοιακών επιδομάτων όσο και όλες τις άλλες περιπτώσεις κρουσμάτων κακοδιαχείρισης ή παράνομης διάθεσης κονδυλίων για δαπάνες υγείας και πρόνοιας.


www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: