Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Κατασβέστηκε πυρκαγιά στην περιοχή Αβάσσου στο Κοτσανόπουλο.



Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Κυριακής όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική περιοχή κοντά στον Αβάσσο της Δημοτικής Ενότητας Λούρου.


Στο σημείο έσπευσαν αμέσως άνδρες και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας και Θεσπρωτικού και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις εκτιμάται πως πρόκειται για εμπρησμό, αφού εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα πολλές εστίες σε διαφορετικά σημεία σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων το ένα από το άλλο.

Το έργο της πυρόσβεσης ήταν αρκετά δύσκολο γιατί το σημείο ήταν δύσβατο, ωστόσο ευτυχώς δεν κάηκε δασώδης έκταση αλλά χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια.

Ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας κ. Απ. Βασδέκης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο, δεν κρύβει τον προβληματισμό του αφού όπως είπε όλα δείχνουν πως πρόκειται για εμπρησμό και πρόσθεσε ότι ευτυχώς οι εστίες περιορίστηκαν και κατασβέστηκαν σχετικά γρήγορα χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής.

Εκτίμηση δεν μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή για την έκταση των ζημιών, ενώ λίγο πριν τις 8 το απόγευμα παρέμενε μια μόνο εστία η οποία είχε περιοριστεί.

Λίγο μετά τις 22:30 κατασβέστηκε και τη τελευταία εστία από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ευτυχώς δεν κάηκαν περισσότερα από 5 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.
Ο προβληματισμός πάντως είναι έντονος, αφού πριν καν ξεκινήσει η νέα αντιπυρική περίοδος σημειώθηκε η πρώτη πυρκαγιά σε ένα σημείο όπου έχει πληγεί ξανά στο παρελθόν και μάλιστα αυτή τη φορά υπάρχουν και σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης υπογράμμισε ότι απαιτείται ανά πάσα στιγμή αυξημένη ετοιμότητα και προσοχή και επανέλαβε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα αισθητικά δάση Μονολιθίου, Αγίου Βαρνάβα, Αβάσσου και Λεκατσά Μυρσίνης.

www.atpreveza.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: