Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Χαρδαβέλλας εναντίον Πρέβεζας.



Ένα άρθρο του Κώστα Χαρδαβέλλα στην ιστοσελίδα newsbomb.gr, μας κάνει να αναρωτιόμαστε πως ένας τόσο έμπειρος δημοσιογράφος, μπορεί να κάνει ένα τόσο μεγάλο δημοσιογραφικό «φάουλ» κατά μίας ολόκληρης πόλης, πέφτοντας θύμα παραπληροφόρησης.

Ο κ. Χαρδαβέλλας ουσιαστικά... βάλλει κατά της Πρέβεζας και των πολιτών τους, αφήνοντας αιχμές για ρατσιστικές συμπεριφορές κατά των μελών της κίνησης «March to Athens», που βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην πόλη μας.

Ο κ. Χαρδαβέλλας στο άρθρο του αναφέρει πως πολίτες της Πρέβεζας εξεδίωξαν τους ξένους φιλοξενούμενους στην πόλη μας, κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αδικεί κατάφορα τον κόσμο της Πρέβεζας.

Τα μέλη της «March to Athens» στην επίσημη ιστοσελίδα τους (http://spanishrevolution11.wordpress.com/2012/03/25/independence-day/), αναφέρονται στην Πρέβεζα και τους πολίτες της με τα καλύτερα λόγια για τη φιλοξενία τους. Επίσης χαρακτηριστικό είναι πως παρέτειναν την διαμονή τους στην πόλη μας κατά μία ημέρα, για να πάρουν μέρος -όπως και το έπραξαν- στην κινητοποίηση της 25ης Μαρτίου.
Δεν τους έδιωξε κάποιος, έφυγαν επειδή το είχαν προγραμματίσει για να βρεθούν στην Αθήνα.

Πολίτες της Πρέβεζας τους παρείχαν φαγητό, μίλησαν μαζί τους, τους κάλεσαν να παραβρεθούν σε εκδήλωση της λαϊκής συνέλευσης, τους βοήθησαν να μεταφέρουν στο Άκτιο με φορτηγό τα πράγματά τους.
Το να συκοφαντείται μια ολόκληρη πόλη από ψευδείς καταγγελίες, είναι τουλάχιστον άδικο για όσους καλοδέχτηκαν αυτούς τους ανθρώπους.
Παραθέτουμε το άρθρο του Newsbomb.gr:

« Δεν είμαστε όλοι Έλληνες
Ξεκίνησαν 20 άνθρωποι που αγαπούν την Ελλάδα από τις Βρυξέλλες, Άγγλο, Γάλλοι, Ολλανδοί, Αυστριακοί κι άλλοι, να έρθουν με τα πόδια στην Ελλάδα, σε μία εκδήλωση συμπαράστασης στην τραγωδία που ζουν οι Έλληνες.
Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» περπάτησαν σχεδόν όλη την Ευρώπη διανυκτερεύοντας στις σκηνές που κουβαλούσαν και στα σλίπινγκ μπαγκ. Παντού τους υποδέχονταν με χειροκροτήματα και επευφημίες για την προσφορά τους στον ελληνικό λαό.

Μέχρι που έφτασαν στην Ελλάδα. Πρώτος σταθμός η Πρέβεζα. Έστησαν τις σκηνές τους σε μια πλατεία της πόλης κοντά στη θάλασσα, σήκωσαν το πανό «Είμαστε όλοι Έλληνες» και χωρίς να ενοχλούν κανέναν και προσέχοντας για την καθαριότητα του χώρου θα διανυκτέρευαν εκεί για να ξεκινήσουν την επόμενη μέρα την πορεία τους προς την Αθήνα.

Αλλά κάποιοι εκεί στην Πρέβεζα είναι ίσως λιγότερο Έλληνες από ότι αυτοί οι ξένοι από Γαλλία, Αυστρία κι αλλού.

Και πήγαν εκεί οι δικοί μας και ζήτησαν από τους πεζοπόρους φιλέλληνες να μαζέψουν τις σκηνές τους και να φύγουν από την πλατεία της Πρέβεζας γιατί θα ενοχλούσαν λέει το περιβάλλον.

Και οι άνθρωποι βέβαια τα μάζεψαν κι έφυγαν.

Άραγε ως πότε αυτή η χώρα θα είναι έρμαιο του κάθε ανεγκέφαλου, του κάθεδήθεν οικολόγου και του κάθε ηλίθιου που δεν μπορεί να δει πέρα από τη μύτη του».

www.atpreveza.gr

1 σχόλιο:

ubercypher είπε...

αγαπητε κωστα σε καλουμε εμεις οι αφιλοξενοιπρεβεζιανοι στην πολη μας ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΙΚΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΜΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΙ !!! ΑΠΟΔΕΙΞΗ .ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ .ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ,ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.Κ.ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΗΚΑΤΕ!!!! ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ.ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΤΑΙΣΕ ΚΟΙΜΗΣΕ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ