Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Στις 12 Μαΐου η Ολυμπιακή φλόγα σε Πρέβεζα και Πάργα.



Στις 12 Μαΐου θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από την Πρέβεζα και την Πάργα μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας, της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης των λαών.


Η Αφή της Φλόγας θα γίνει στις 10 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές θα γίνει στις 17 Μαΐου στο Παναθηναϊκό στάδιο. Στο ενδιάμεσο η φλόγα θα διανύσει τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα, θα περάσει σε περισσότερες από 40 πόλεις της Ελλάδας , ενώ περισσότεροι από 500 λαμπαδηδρόμοι θα πάρουν μέρος στο ταξίδι της μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο.


Πρωθιέρεια στην τελετή Αφής της Φλόγας θα είναι η Ινώ Μενεγάκη και χορογράφος η Άρτεμις Ιγνατίου, ενώ όλα τα έξοδα της λαμπαδηδρομίας θα καλυφθούν από χορηγίες και δεν θα επιβαρυνθεί στο ελάχιστο το δημόσιο.

Πρώτος λαμπαδηδρόμος στην Αρχαία Ολυμπία θα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, Σπύρος Γιαννιώτης, ενώ θα ακολουθήσει γνωστός Βρετανός αθλητής, τον οποίο θα υποδείξουν οι διοργανωτές των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Αμέσως μετά την Αφή η φλόγα θα ακολουθήσει τη διαδρομή Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ίλιδα, Κόροιβος, Γαστούνη, Λεχαινά, Κόρινθος και θα φθάσει στον Πειραιά.

Κατά τη 2η ημέρα (11/5) θα μεταβεί με πλοίο στην Κρήτη και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κίσσαμος, Χανιά, Ρέθυμνο, Κνωσός, 'Αγιος Νικόλαος, Μάλια, Χερσόνησος, Ηράκλειο.

Την 3η ημέρα (12/5) φθάνει στον Πειραιά και κατευθύνεται προς Πάτρα, Ρίο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Πρέβεζα, Πάργα, Ηγουμενίτσα και Ιωάννινα, όπου διανυκτερεύει.

Στις 13/5 και κατά την 4η ημέρα αρχίζει το ταξίδι για την Καβάλα, αφού πρώτα περάσει από Κοζάνη, Βέροια και Θεσσαλονίκη.

Την 5η ημέρα (14/5) ξεκινά την πορεία με προορισμό την Κομοτηνή, τους Κήπους Έβρου (συνοριακό φυλάκιο), τις Φέρες, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τη Δράμα.

Την 6η ημέρα (15/5) η Φλόγα από τη Δράμα θα περάσει από Αλιστράτη, Σέρρες, Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και θα διανυκτερεύσει στη Λαμία.

Την 7η ημέρα (16/5) αρχίζει το ταξίδι για Χαλκίδα, Περιστέρι, Πειραιά και Αθήνα, για να ανηφορίσει για την Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει.

Την 8η ημέρα (17/5) η Φλόγα θα διέλθει από το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, το κέντρο της Αθήνας, το Ζάππειο και θα καταλήξει στο Παναθηναϊκό στάδιο, όπου θα γίνει και η παράδοσή της στους Βρετανούς διοργανωτές.

Να σημειώσουμε ότι οι λαμπαδηδρόμοι θα επιλεγούν μέσω αιτήσεων που υποβάλλουν από την ΕΟΕ, ενώ προτάσεις θα κάνει και η τοπική αυτοδιοίκηση.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: