Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

O γέροντας Παίσιος το προφήτευε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος το απευχότανε.


Δεν είμαι οπαδός του Ολυμπιακού, αλλά το δημοσιεύω γιατί πιστεύω ότι θα πάει και ο ΠΑΟ στη Κωνσταντινούπολη και επειδή μου το έστειλε ένας πολύ καλός μου φίλος ερυθρόλευκων αισθημάτων


Αυτή την άλωση της Κωνσταντινούπολης είμαι σίγουρος ότι προφήτευε ο γέρος Παΐσιος.

Από την άλλη σίγουρα θα στεναχωρήθηκε σήμερα ο Θανάσης Γιαννακόπουλος (οπαδός του ΠΑΟ) ο οποίος χύνοντας πολλά κιλά μαύρης χολής είχε δηλώσει πρόσφατα ότι: "Πιστεύω ότι θα πάμε στο Final Four και ότι δεν θα πάει ο Ολυμπιακός".

Τελικά ο Ολυμπιακός πήγε στο Final Four με μια ομάδα ενός δεκάτου σε δολαριακή αξία σε σχέση με την περυσινή αλλά πολλαπλάσια αξία σε ψυχή. Ο πρόεδρος που τα έσκαγε χοντρά τα τελευταία χρόνια θα πάρει φέτος αρκετά πίσω. Άσε που έμαθε ότι οι ομάδες χρειάζονται ψυχή και όχι λεφτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο φετινός Ολυμπιακός δεν έχει κλασικό σέντερ ενώ παίζει σε τόσο υψηλό επίπεδο!

Ανέλπιστα όμως κέρδισε 3 πολύ καλούς Έλληνες παίκτες, τον Σλούκα, τον Παπανικολάου και τον Μάντζαρη ενώ του έκατσε το 10 το καλό με τον Πρίντεζη που επέστρεψε.

Σε Έλληνες παίκτες βασίζεται λοιπόν η φετινή υπέρβαση του Ολυμπιακού και όχι σε ακριβοπληρωμένες βεντέτες. Σε 5 Έλληνες: Σπανούλη, Παπανικολάου, Σλούκα, Μάντζαρη, Πρίντεζη, σε έναν ψευτοΜακεδόνα, τον Άντιτς (για να πειράξω και μερικούς) και βέβαια στον Χάινς που όσο μπόι του λείπει το έχει σε ψυχή. Και χάρηκα πολύ που μάτωσε σήμερα την φανέλα του, έτσι πρέπει να παίζουν οι παίκτες και όχι με τον φόβο μην τραυματιστούν, μην τσαλακωθούν ή μην σπάσουν κανένα νύχι! Άσε την γρατζουνιά-πληγή στο τρικέφαλο του Πρίντεζι μεγέθους Γκραντ Κάνιον...

Μαζί με τον Ολυμπιακό λοιπόν κέρδισε και το ελληνικό μπάσκετ 3-4 Έλληνες παίκτες που πριν ΔΕΝ είχε ο Ολυμπιακός σε αυτό το επίπεδο. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις τους αυριανούς μεγάλους παίκτες που θα σηκώνουν τα τρόπαια με την εθνική ομάδα μπάσκετ στα πρώτα στάδια της ανάδειξής τους.

Στην τελευταία περίοδο σχεδόν μετά από το 3ο λεπτό και μετά όταν ο Μακ Κάλεμπ έχασε σχετικά εύκολο λέι απ φάνηκε ότι οι Ιταλοί δεν θα έχουν το νεύρο που χρειάζεται, και έτσι, παρά την ανεκδιήγητη αστοχία της ελληνικής ομάδας από το τρίποντο, ο Ολυμπιακός νίκησε.

Βεβαίως είναι η πρώτη φορά που είδα τέτοια ατμόσφαιρα φιλάθλων σε αγώνα μπάσκετ. Μου θύμισε έντονα την ατμόσφαιρα στον τελικό με την ΕΣΣΔ το 1987.

Κανείς δεν μπορεί να έχει άλλες απαιτήσεις από τον φετινό Ολυμπιακό, γιατί κανείς δεν περίμενε ότι θα έφτανε έως εδώ με τέτοιο προϋπολογισμό, χωρίς σέντερ και με 10 ρούκις! Αλλά και όλα πλέον μπορούν να γίνουν σε ένα φάιναλ φορ. Μην ξεχνάμε ότι στο μπάσκετ μεταξύ περίπου ίσων νικάει ο πιο σκληρός για να πεθάνει και αυτός που έχει την πιο καλή ψυχολογία.

www.grekkradial.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: