Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

«Πόλεμος» μεταξύ ΝΔ - Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.



«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΝΔ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η δημοσίευση των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που ήταν και οι πρώτες έπειτα από τη δημιουργία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στους οποίους προσχώρησαν πολλά στελέχη της ΝΔ.



Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, έχουν φέρει προβληματισμό στο επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς είναι σαφής η μείωση των ποσοστών του κόμματος, το οποίο μοιάζει να απομακρύνεται ακόμη περισσότερο από το στόχο της αυτοδυναμίας.

Ως αντίδραση από τη ΝΔ έχουν επιλέξει την κατά μέτωπο επίθεση! Την αρχή έκανε ο πρώην υπουργός και τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θ. Νάκος, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ. Καμμένου, χρησιμοποιώντας μάλιστα προσωπικούς χαρακτηρισμούς. «Δεν τον εμπιστεύομαι εγώ τον Καμμένο. Τον ξέρω από το '90, δεν τον εμπιστεύομαι. Με συγχωρείτε, αλλά ξέρω τον άνθρωπο. Το να ρίχνει φωτοβολίδες και να λέει διάφορα πράγματα, τα οποία είναι από συνωμοσιολογία έως πράγματα ανεφάρμοστα, εμένα προσωπικά μου προκαλεί γέλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος μιλώντας τσο ραδιοφωνικό σταθμό Flash, κατηγόρησε ανοιχτά τον Π. Καμμένο για πρωταγωνιστικό ρόλο στο Χρηματιστήριο το 1999 - 2000, καθώς και ότι αποκόμισε μεγάλα κέρδη. «Καταγγέλλουμε τα cds, κάνουμε μηνύσεις και από την άλλη δεν κοιτάμε την καμπούρα μας (...) Ας κοιτάξουν τα χρηματιστηριακά του 2000 και θα καταλάβουμε γιατί και ποιος είναι υπεύθυνος. Είναι 50 βουλευτές που το ξέρουν, δεν το ξέρω μόνο εγώ. Αν δει κανείς το πόθεν έσχες του 2000-2002 θα καταλάβει. 280 εκατομμύρια δραχμές ήταν τα κέρδη του. Εγώ ξέρω ότι έχασα τα λεφτά μου, όπως και άλλοι συνάδελφοι».

Η τρίτη επίθεση ήρθε από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο «δημαγωγό»: «Οφείλω να πω ως κάποιος που ήρθε από άλλο κόμμα στην παράταξη της ΝΔ ότι θα είναι φοβερό λάθος εάν οι ψηφοφόροι τις ΝΔ αυτήν την κρίσιμη στιγμή ακολουθήσουν δημαγωγούς -και ο κύριος Καμμένος μπορεί να μην είναι κομματίδιο ή να είναι, δεν ξέρω αυτό θα φανεί στην κάλπη, αλλά δημαγωγός είναι σίγουρα- και να αφήσουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία», δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99.5» ο κ. Γεωργιάδης. 

Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κάνουν λόγο για «πόλεμο λάσπης» από την ΝΔ, ενώ ο ίδιος ο κ. Καμμένος απάντησε μέσω twitter, λέγοντας ότι «όσο η συγκυβέρνηση αποκαλύπτεται, με ελεύθερους σκοπευτές και δημόσιους υβριστές, τόσο πλησιάζει η τιμωρία τους και η λευτεριά μας».

Εν τω μεταξύ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ετοιμάζονται από μέρα σε μέρα να ανακοινώσουν τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας με πρώην στελέχη της ΝΔ, ενώ στο παρασκήνιο είναι σε εξέλιξη ζυμώσεις με διάφορα πρόσωπα, όπως με τον Γ. Δημαρά και το Άρμα Πολιτών, καθώς και τις δυνάμεις που υποστήριζαν τον Μίκη Θεοδωράκη, δεδομένου ότι ο ίδιος δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

www.eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: