Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Έφυγε από τη ζωή ο Πρεβεζάνος επιχειρηματίας και πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ Θεσσαλονίκης Γιώργος Ρόκος. Το www.romiazirou.blogspot.gr συλλυπάται την οικογένεια του.


Έφυγε τις πρώτες πρωινές ώρες από τη ζωή, σε ηλικία, 69 χρονών, ο πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ, στη Β΄ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης Γιώργος Ρόκος. Ο Γιώργος Ρόκος γεννήθηκε στη Κυψέλη της Πρέβεζας, το 1948 από γονείς αγρότες. Σπούδασε στην Ιταλία Χημικός μηχανικός και έγινε αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στην παραγωγή κεραμικών με εργοστάσιο στον Λαγκαδά της Θεσσαλονίκης.
Το 1970, εν μέσω της δικτατορίας, δραστηριοποιήθηκε στο Π.Α.Κ. Ιταλίας και αργότερα εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και υπήρξε στέλεχος της Ν.Ε. και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης το 1990 και το 1993
Το 1996 εκλέγεται βουλευτής του ΔΗΚΚΙ στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και συνδέθηκε πολύ στενά με τον Δημήτρη Τσοβόλα.
Ως βουλευτής μετείχε στις Διαρκείς Επιτροπές Εθνικής Άμυνας- Εξωτερικών Υποθέσεων, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής- Εμπορίου της Βουλής και στη Διακομματική Επιτροπή Ελέγχου Εσόδων- Εξόδων των κομμάτων. Μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για την αγροτική πολιτική και της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας του Απορρήτου των Επικοινωνιών. 
Στις εκλογές του 2007 ήταν και πάλι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Από το 2015 εντάχθηκε στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου.
Είχε συχνή επικοινωνία με στελέχη,  με καταγωγή από την Πρέβεζα, που είχαν την ίδια πολιτική  και ιδεολογική αντίληψη και θεώρηση. Το χωριό του και την Πρέβεζα επισκεπτόταν συχνά, είχε δε σχεδιάσει να κάνει μία μεγάλη επένδυση σε ορεινή περιοχή του πρώην Δήμου Φαναρίου, που δεν προχώρησε, λόγω άρνησης των Τραπεζών να την χρηματοδοτήσουν (δανειοδοτήσουν), παρότι μέρος της επένδυσης είχε ενταχθεί σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Η πολύχρονη εργασία του στα κεραμικά είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ζημιά στους πνεύμονες, όπου κατακάθονταν η σκόνη που ανέπνεε, και αυτό του στοίχισε στο τέλος τη ζωή. Η κηδεία του θα γίνει στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.Δεν υπάρχουν σχόλια: