Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Γ. Δέδες.. Μπορούμε και νωρίτερα την αναστήλωση της Πλάκας


Σε χρόνο μικρότερο από αυτόν που αρχικά είχε υπολογιστεί μπορεί να ολοκληρωθεί η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας. Αυτή είναι η εκτίμηση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, και στηρίζεται στο γεγονός ότι αφ’ ενός τα χρήματα είναι διασφαλισμένα, αφετέρου υπάρχει η βούληση από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Η προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί πρόσφατα και περιλαμβάνει βήμα βήμα, τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να εξελιχθεί το έργο, εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο και σε σύσκεψη που γίνεται στο Υπουργείο Πολιτισμού οριστικοποιούνται τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την θωράκιση των τμημάτων που υπάρχουν, εργασίες που θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το φετινό χειμώνα.
Ο συνολικός προυπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5,6 εκατομμύρια ευρώ κι όπως τόνισε ο κ. Δέδες, η αναστήλωση του γεφυριού αποτελεί ένα εμβληματικό έργο συμβολίζοντας την προσπάθεια για εθνική ανάταξη.
«Πιστεύω ότι μπορούμε και θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το έργο σε χρόνο μικρότερο από αυτόν που υπολογίσαμε», τόνισε ο κ. Δέδες. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει η έναρξη των εργασιών αναστήλωσης έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2018 και η ολοκλήρωση σε τρία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: