Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Συγκλονιστική εκδήλωση "Τα Μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου" από την Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης











Μέσα στο κατάμεστο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης πραγματοποιήθηκε από την Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης η συγκλονιστική εκδήλωση <<Τα Μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου>> , εκδήλωση τιμής προς τους αδικοχαμένους πατριώτες μας.


Στον απλό χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Αδελφότητας κος Γιώργος Κωτσαντής αναφέρθηκε περιληπτικά στο θέμα και αφού ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση ,κάλεσε στο βήμα το Δήμαρχο της πόλης για ένα χαιρετισμό 

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος της πόλης κος Γιάννης Κωσταντάτος, αναφέρθηκε στους αγώνες των Ηπειρωτών ,έδωσε συγχαρητήρια στο σύλλογό μας για τη πολύ σπουδαία εκδήλωση που πραγματοποιεί απόψε, δεσμεύτηκε αυτή η εκδήλωση να παρουσιαστεί και στα σχολεία της πόλης με τη βοήθεια της Αδελφότητας και τη συνδρομή της Π.Σ.Ε , όταν αποχώρησε ήταν εμφανής η συγκίνησή του. 
Ο αντιπρόεδρος της Π.Σ.Ε κος Κωνής Κώστας με το δικό του απλό τρόπο αναφέρθηκε στις θηριωδίες που προξένησαν οι Γερμανοί και Ιταλοί , καταστρέφοντας χωριά , σκοτώνοντας αθώους ,καίγοντας σπίτια.
Ο κεντρικός ομιλητής καθηγητής Θεολογίας κος Γιώργος Τσούπρας έκανε μια σπουδαία ανάλυση για την επέλαση των κατακτητών και τις καταστροφές που προξένησαν στην Ήπειρο.
Η θεατρική Ομάδα εν οδώ , παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το θεατρικό έργο << Η συνάντηση της Μαρτυρικής Ηπείρου >> η απλότητα των σκηνικών και το άριστο παίξιμο των μελών της ομάδας κατασυγκίνησε το πλήθος και το έκανε να δακρύσει, καταχειροκροτήθηκαν 
Ο Δρ. Αριστομένης Ι. Συγγελάκης
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου αναφερόμενος στους αγώνες για τη διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων δάκρυσε αναφερόμενος στα γεγονότα και καταχειροκροτήθηκε από τους ακροατές .
Η μικρή Μαρκέλλα διάβασε με την αθώα παιδική φωνή της , μαρτυρίες ντουκουμέντα από Γερμανούς στρατιώτες , οι οποίοι δε συμφωνούσαν με τις θηριωδίες που προξένησαν στην Ήπειρο.
Ο κος Κώστας Ευαγγέλου με τη ζωντανή του μαρτυρία και την απαγγελία ποιήματος γραμμένο για δυο παλικάρια από το Μαυρονόρος Ιωαννίνων που δεν πρόλαβαν
να χαρούν τη ζωή και εκτελέστηκαν από τους κατακτητές. Ήταν τόσο παραστατική η απαγγελία του ποιήματός του που καταχειροκροτήθηκε.
Η λογοτέχνης κα Άννα Μπουρατζή απλά και λιτά απάγγειλε το ποίημα 
<< πυρ επί σκοπό>> γραμμένο για το Ολοκαύτωμα του Κομμένου Άρτας .
Ο συγγραφέας κος Δημήτρης Βλαχοπάνος διάβασε αποσπάσματα ,από το βιβλίο του << η αγαπημένη μου αδελφή Άλεξ…>> γραμμένο για το Κομμένο Άρτας ,περιείχαν πραγματικά στοιχεία και μαρτυρίες επιζησάντων .
Το πρόγραμμά μας έκλεισε με την απονομή επαίνων σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης .Στη συνέχεια προσφέρθηκαν εν αφθονία τσίπουρο και Ηπειρώτικα εδέσματα προσφορά από τα Αρτοποιεία ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ και ΑΡΤΟΣ ΕΣΤΙ και παραδοσιακές πίτες φτιαγμένες από συμπατριώτισσές μας .
Ευχαριστούμε όλους επώνυμους και ανώνυμους που μας τίμησαν με τη παρουσία τους και σε αυτήν την εκδήλωσή μας .Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης , ήταν μεγάλη τιμή για μας να έχουμε τόσες προσωπικότητες στην εκδήλωσή μας . Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στη παρουσιάστριά μας ( είναι και η δασκάλα του παιδικού χορευτικού τμήματος της Αδελφότητας) κα Στεύη Τσούτση , εκτός από τη πολύ καλή παρουσίαση της εκδήλωσης , είναι πάντα κοντά μας και μας στηρίζει.
Ακόμη ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης το κο Κώστα Μπατσή το κο Χριστόφορο Ευθυμίου το περιοδικό Άπειρος χώρα και για τη βιντεοσκόπηση από το Όλο Δυτικά 
Να είστε όλοι καλά , εμείς συνεχίζουμε και σας περιμένουμε στην επόμενη εκδήλωσή μας .

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ
ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ακολουθεί μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα




































 








































































































Φωτο: Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: