Εμπειρογνώμονες έχουν σπεύσει στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου για να ερευνήσουν αν πρόκειται περί true θαύματος
Μέχρι τώρα ξέραμε για Βασιλομήτωρες, Θεοτόκους και Παναγίες, σε όλες τις διαφορετικές ονομαστικές τους εκδόσεις, να δακρύζουν σε μοναστήρια ανά την ορθόδοξη υφήλιο.
Πού και πού, βέβαια, το μονοπώλιο του κλάματος σπάει και γίνεται ολιγοπώλιο, με το κλειστό γκρουπ των δακρυσμένων να ανοίγει (σπάνια) τις πόρτες του και σε Αγίους, Οσίους και μεγάλους bookmakers της Ορθοδοξίας, όπως ο Γέρων Παΐσιος:
Άντε να κλάψει και κάνα outsider αραιά και πού:
Αλλά άλλο ζωντανό ον που κάμει εμφάνιση σε τοιχογραφίες, εικόνες και εικονίσματα πέραν των αγίων μορφών της Εκκλησίας (π.χ. πρόβατο στη φάτνη), δεν είχαμε δει ποτέ να κλαίει. Όλα αυτά, όμως, μέχρι σήμερα, καθότι στην Κύπρο το άλογο που μεταφέρει τον Άγιο Γεώργιο τον Ντραγκοσλέηερ άφησε ένα δάκρυ να κυλήσει στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Αλαμάνου.
Οι μοναχές του μοναστηριού, ενός από τα μεγαλύτερα γυναικεία μοναστήρια του νησιού, είδαν το άλογο να δακρύζει και αμέσως ενημέρωσαν τους αρμοδίους. Ο υπεύθυνος θρησκευτικής διαφώτισης της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, Σταύρος Ολυμπίου, έσπευσε να καλέσει εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν την εικόνα και να δουν αν όντως η δακρϋική συσκευή του αλόγου έπιασε δουλειά.
Οι ντόπιοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο θαύματος, πάντως, καθότι ο Άγιος Γεώργιος προστατεύει γενικώς τη Μεγαλόνησο, όπως μαθαίνουμε από το dogma.gr:
Σύμφωνα με την παράδοση, τον Μεσαίωνα οι κάτοικοι της Κύπρου υπέφεραν από την επιδημία της πανούκλας και πολλά χωριά εξαφανίστηκαν από την αρρώστια. Το νησί σώθηκε χάρη στην παρέμβαση του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος σκότωσε τον δράκο που σκορπούσε την θανατηφόρα ασθένεια. Από τότε έγινε προστάτης πολλών χωριών του νησιού, οι οποίοι έχτισαν δεκάδες ναούς προς τιμήν του.
Καλή επιτυχία να ευχηθούμε από την πλευρά μας στις εργασίες των ειδικών και εμπειρογνωμόνων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου