Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Χοιρινό με πετιμέζι



ΥΛΙΚΑ για 4-5 ατομα
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 1 ½ χοιρινο μπουτι α-ο
  • 4κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
  • 3-4 ντοματινινια κομμένα στα δυο
  • 100 ml μηλόξυδο
  • 160 ml πετιμέζι
  • 5-6 φύλλα φασκόμηλο
  • 2 κ.σ. πελτε ντομάτας
  • 150 ml λάδι
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Βάλτε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα που την έχετε βάλει στη φωτιά να κάψει καλά να σοτάρετε και να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.
Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέστε τα κολοκυθάκια και σοτάρετε για 2 λεπτά αφήστε να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέστε τα κρεμμύδια. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν και αυτά αλλά προσέξτε να μην μαυρίσουν.
Στη συνέχεια προσθέστε τα σκόρδα, το φασκόμηλο και τον πελτέ να σοταριστεί για 2 λεπτά ακόμα.
Σβήστε με το ξύδι ρίξτε λίγο νερό ίσα να μισό σκεπάζει το φαγητό δοκιμάστε στο αλατοπίπερο .
Σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι.
Σιγοβράστε για 10 λεπτά προσθέστε και το πετιμέζι.

Τέλος, προσθέστε και λίγο νερό εάν είναι (απαραίτητο) , τόσο όσο χρειάζεται ώστε στο τέλος να έχετε μια ωραία πυκνή σάλτσα.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος











romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: