Υλικά
για 4 άτομα
1
κιλο χταπόδι
4
καρότα κομμένα ροδέλες
1
μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
½
πράσο κομμένο σε φέτες
100
ml χυμό εσπεριδοειδών
½
κ.σ Φρέσκο θυμάρι & φρέσκια ρίγανη
1
κ.σ. μαραθόσπορο
1
δαφνόφυλλο
2
κ.σ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε
μία κατσαρόλα που να μπαίνει στο φούρνο
(χωρίς πλαστικά μέρη) αφήστε την στο
μάτι να κάψει .
Ρίξτε
το χταπόδι, κλείστε με το καπάκι, χαμηλώστε
την ένταση στο μισό και αφήστε το να
βγάλει τα υγρά του αφήστε για 15-20 ‘.
Κατόπιν
σβήστε με το χυμό εσπεριδοειδών,
προσθέστε το κρεμμύδι, πράσο, σπαράγγια
το θυμάρι, τα καρότα και τα υπόλοιπα
υλικά και αφήστε το να μαγειρευτεί μέχρι
να μαλακώσει.
Όταν
μαλακώσει, μεταφέρετε την κατσαρόλα σε
προ θερμασμένο φούρνο και αφήστε το
χταπόδι να μελώσει.
Θα
χρειαστεί 15-20 λεπτά.
Προσθέστε
ελαιόλαδο, ξύσμα εσπεριδοειδών, αλάτι
και πιπέρι.
Σερβίρετε
ζεστό, με δροσερό ροζέ κρασί .
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου