Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Μπαβαρουαζ με γιαούρτι & ανθότυρο


Υλικά για 6 άτομα
 600 γρ. γιαούρτι
260 γρ. μέλι από κούμαρα
190 γρ. κρέμα γάλακτος
360 γρ. ανθότυρο
10 γρ. ζελατίνη
20 mel ούζο η τσίπουρο

Εκτέλεση συνταγής
Σε μία μικρή κατσαρόλα τοποθετείστε την κρέμα το ούζο και το μέλι  στη φωτιά και μόλις λιώσει το μέλι το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνετε τα φύλλα ζελατίνης αφού προηγουμένως τα έχετε βάλει σε κρύο νερό. Ανακατέψτε απαλά και αφήστε για λίγο να κρυώσει.
Στο μπλέντερ χτυπάμε το ανθότυρο προσθέτοντας λίγο -λίγο το μείγμα της κρέμας. 
Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και ανακατεύουμε με το γιαούρτι καλά .
Αδειάζουμε σε ένα μπολ cm  24-25 και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί
Ξεφορμάρετε βουτώντας σε ζεστό νερό για δευτερόλεπτα αναποδογυρίστε σε πιάτο και γαρνίρετε με φρούτα του δάσους κουμαρα,βατομουρα κλπ.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: