Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Ειδομένη: Έφυγαν οι πρόσφυγες και κάποιοι κάτοικοι εκδηλώθηκαν, υψώνοντας σημαίες της χούντας


Fans της 21ης Απριλίου και του ύπνου με ανοιχτές τις πόρτες οι κάτοικοι των δυο πρώτων σπιτιών του χωριού

Η Ειδομένη δεν είναι, πια, ο τελευταίος σταθμός των προσφύγων πριν το μεγάλο τους ταξίδι για την Ευρώπη. Το χωριό του νομού Κιλκίς δε θυμίζει σε τίποτα, πλέον, την Ειδομένη που έγινε γνωστή παγκοσμίως από τις χιλιάδες εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου, αποτυπώνοντας το δράμα της προσφυγιάς και του πολέμου, καθότι ο οικισμός έχει πια εκκενωθεί.

Φαίνεται, όμως, πως η φυγή των προσφύγων ανακούφισε κάποιους Ελληνόψυχους της περιοχής, οι οποίοι γιορτάζουν, πλέον, την ελευθερία τους ανεβάζοντας στους οικισμούς τους σημαίες της Χούντας της 21ης Απριλίου 1967.


Τα δυο σπίτια, μάλιστα, που έχουν τιμή τους και καμάρι τους τη σημαία με το φαντάρο και το φοίνικα να αναγεννάται από τις στάχτες του βρίσκονται στην είσοδο του χωριού, αλλά κανείς δε φαίνεται να ενοχλείται από αυτό, ούτε καν ο δήμαρχος (εκλεγμένος το 2010 με το συνδυασμό του Πανίκα, υποστηρικτής Τζιτζικώστα στις εκλογές ΝΔ), ο οποίος ελάλησε ηχηρά τελευταία φορά μόνο για να διαμαρτυρηθεί για το πλήθος των προσφύγων.


Σύμφωνα με πληροφορίες του dailythess, ο ένας από τους δυο νοσταλγούς του ύπνου με ανοιχτές τις πόρτες επί Παπαδόπουλου είναι μέλος του τοπικού κοινοτικού συμβουλίου της Ειδομένης. Η πρόεδρος της κοινότητας, Ξανθή Σουπλή, δήλωσε για το θέμα: “Δεν μπορούμε να κάνουμε τους χωροφύλακες. Δεν εκφράζουν το σύνολο των κατοίκων αυτές οι ενέργειες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: