Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Συνταγές μαγειρικής από τον chef Τάσο Τόλη: MΠANTZINA METΣΟΒΟΥ


Υλικά για 6 άτομα.
400 γρμ ΠΡΑΣΟ (κομμένο σε φέτες)
1 μέτριο ξηρό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
200 γρμ καπνιστό Μετσόβου (τοπικό χοιρινό καπνιστό)
3 αυγά
400 γρμ γάλα
500 φύλλο χόνδρο χωριάτικο
Αλάτι -πιπέρι
¼ κ .γλυκού μοσχοκάρυδο
200 γρμ τυρί τριμμένο Μετσόβου
3 κ .σούπας μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Καθαρίζεται το πράσο ,κρεμμύδι τα πλένεται σε κρύο νερό ,και τα κόβετε σε φέτες .
Σε μπολ κτυπήστε τα αυγά μαζί με το γάλα ,κατόπιν ρίξτε το καπνιστό κομμένο σε κυβους,το τριμμένο τυρί ,αλατοπιπερωστε ,δοκιμάστε στο μοσχοκάρυδο ,και ανακατεύεται .

Βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος τάρτας 24 cm βουτυρώστε και στρώνεται 3 φύλλα ,αδειάζετε το μείγμα ,πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς κελσίου για 40 λεπτά, συνοδεύεται με σαλάτα της αρέσκειας σας .










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: