Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: Τέλος τα διόδια στη σήραγγα Πρέβεζας - Ακτίου για του κατοίκους Ακτίου Βόνιτσας και Πρέβεζας, μέσα στο 2017

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΟΥ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
Γράφει ο: Νώντας Νικάκης 

      Υπομονή λίγους μήνες ακόμη θα πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι των Δήμων Ακτίου - Βόνιτσας και Πρέβεζας που έχουν στα όρια των δήμων τους τα διόδια Ακτίου και για ένα περίπου χιλιόμετρο (υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας - Ακτίου, οδικό μήκος 910 μέτρα) αναγκάζονται να πληρώνουν.
     Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, οι κάτοικοι δεν θα πληρώνουν διόδια μέσα στα όρια των Καλλικρατικών Δήμων.
     Αναλυτικά ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζηςανακοίνωσε, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην ΕΡΤ1, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, με αφορμή τις κατά καιρούς κινητοποιήσεις κατοίκων του Δήμου Ωρωπού και όμορων Δήμων και αιτία το μεγάλο αυτό θέμα, ότι: 
    «...Σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε προχωρήσει ήδη και έχουμε κάνει συμφωνία με τους παραχωρησιούχους και έχουμε συγκεκριμένες προβλέψεις για τους μόνιμους κατοίκους. 
     Σε βήματα υλοποιείται αυτή η συμφωνία βήμα – βήμα. Πολύ πιο σύντομα οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού, ή αντίστοιχων Δήμων δεν θα πληρώνουν διόδια στα όρια του Δήμου τους», τόνισε ο Υπουργός.....
   Όσο για το πότε θα ισχύσει αυτό, ο υπουργός είπε: «Μέσα στο ’17. Σε επίπεδο Καλλικρατικού Δήμου».
    «Όπως έχουν προβλεφθεί εκπτώσεις για τους πολύ συχνούς χρήστες που είναι οι μόνιμοι κάτοικοι και είναι εργαζόμενοι σε όμορο Δήμο, όπως έχουν προβλεφθεί να περνάνε ελεύθερα τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Πιστεύω ότι αυτά όφειλαν να τα έχουν οι συμβάσεις στην αρχή, όποιο και να ήταν το οικονομικό μοντέλο», συμπλήρωσε.

     Η ευχάριστη ανακοίνωση του Υπουργού αποτελεί πλήρη δικαίωση των αγώνων του ΝΩΝΤΑ ΝΙΚΑΚΗ, ο οποίος με συνεχή δημοσιεύματα ζητούσε φθηνότερα διόδια στο Άκτιο....

Δεν υπάρχουν σχόλια: