Υλικά
για 4-6 άτομα
1
κιλό
ράχη κουνέλι (φιλέτο)α/ο (κομμένο σε 150
γρ)
80
γρ. παρθένο ελαιόλαδο
200
γρ. ανθόγαλο
20
γρ. εστραγκόν , ψιλοκομμένο
200
γρμ. μανιτάρια λευκά
100
γρ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200
mel
κρασί κόκκινο
300
γρ. ζωμό κοτόπουλο
120
γρμ. Βούτυρο Κερκύρας
½
κ.σ αλάτι
½
κ πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλατοπιπερωστε
τα φιλετάκια από την ράχη του κουνελιού
και από τις 2 πλευρές.
Βάζετε
ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε
το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φιλέτα
μέχρι να ροδίσουν . Προσθέστε το μισό
βούτυρο το κρεμμύδι τα μανιτάρια και
σβήνετε με το κόκκινο κρασί , ρίχνετε
όλα τα μυρωδικά και αφήστε να σιγοψηθούν
για 8 λεπτά.. Προσθέτουμε το ανθόγαλο
, και το υπόλοιπο βούτυρο και ομογενοποιούνε,
αφήστε να γλασάρουν γι 2 λεπτά .
Σερβίρετε
με λαχανικά σοτέ και πατάτες.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
1 σχόλιο:
Ο Αναστάσιος Τόλης ήταν ένας απο τους καλύτερους αρχιμαγείρους στην Ελλάδα στη δεκαετία 1980-90. Επαγγελματικά αναδείχθηκε στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Για πέντε χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί. Τόσο στον Αρίωνα του Αστέρα Βουλιαγμένης, όσο και στο Προεδρικό Μέγαρο που τον καλούσα να βοηθήσει, προσφέραμε τις καλύτερες υπηρεσίες στην Γαστρονομική Τέχνη. Αρχηγοί Κρατών, Πολιτικοί, και άλλες προσωπικότητες της Ελλάδος και όχι μόνο, γεύτηκαν και μαγεύτηκαν απο τις νοστιμιές και τις απίθανες γαστρονομικές δημιουργίες, που μαζί παρασκευάζαμε.
Θωμάς Γκίνης απο Γερμανία.
Δημοσίευση σχολίου