Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Ράχη από κουνέλι με ανθόγαλο και μανιτάρια


Υλικά για 4-6 άτομα

1 κιλό ράχη κουνέλι (φιλέτο)α/ο (κομμένο σε 150 γρ)
80 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
200 γρ. ανθόγαλο
20 γρ. εστραγκόν , ψιλοκομμένο
200 γρμ. μανιτάρια λευκά
100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 mel κρασί κόκκινο
300 γρ. ζωμό κοτόπουλο
120 γρμ. Βούτυρο Κερκύρας
½ κ.σ αλάτι
½ κ πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλατοπιπερωστε τα φιλετάκια από την ράχη του κουνελιού και από τις 2 πλευρές.
Βάζετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν . Προσθέστε το μισό βούτυρο το κρεμμύδι τα μανιτάρια και σβήνετε με το κόκκινο κρασί , ρίχνετε όλα τα μυρωδικά και αφήστε να σιγοψηθούν για 8 λεπτά.. Προσθέτουμε το ανθόγαλο , και το υπόλοιπο βούτυρο και ομογενοποιούνε, αφήστε να γλασάρουν γι 2 λεπτά .

Σερβίρετε με λαχανικά σοτέ και πατάτες.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αναστάσιος Τόλης ήταν ένας απο τους καλύτερους αρχιμαγείρους στην Ελλάδα στη δεκαετία 1980-90. Επαγγελματικά αναδείχθηκε στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Για πέντε χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί. Τόσο στον Αρίωνα του Αστέρα Βουλιαγμένης, όσο και στο Προεδρικό Μέγαρο που τον καλούσα να βοηθήσει, προσφέραμε τις καλύτερες υπηρεσίες στην Γαστρονομική Τέχνη. Αρχηγοί Κρατών, Πολιτικοί, και άλλες προσωπικότητες της Ελλάδος και όχι μόνο, γεύτηκαν και μαγεύτηκαν απο τις νοστιμιές και τις απίθανες γαστρονομικές δημιουργίες, που μαζί παρασκευάζαμε.
Θωμάς Γκίνης απο Γερμανία.