Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Ηπειρώτικης καταγωγής Κωστή Στεφανόπουλου.


            Δελτίο Τύπου 

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Ηπειρώτικης καταγωγής Κωστή Στεφανόπουλου.  Ο Κωστής Στεφανόπουλος κατά τη διάρκεια της θητείας του κατάφερε να προσδώσει νέα αίγλη στο θεσμό του Προέδρου και να συγκεντρώσει μεγάλη δημοτικότητα από τον ελληνικό λαό.  


Τιμώντας την ηπειρώτικη καταγωγή του, με την ιδιότητα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας είχε παραστεί στις σπουδαιότερες εκδηλώσεις της κορυφαίας οργάνωσης των Αποδήμων Ηπειρωτών, με σημαντικότερη αυτή του 6ου Παγκόσμιου Πανηπειρωτικού Συνεδρίου (Ηγουμενίτσα 26-29 Αυγούστου 1999), που εγκαινίασε και είχε εκφράσει έμπρακτα τη στήριξη του στη ΠΣΕ.  Παρά το γεγονός ότι είχε επιλέξει να έχει μετρημένο δημόσιο λόγο, σε κρίσιμες στιγμές υπερασπίστηκε με δημόσιες τοποθετήσεις του τα δικαιώματα του απόδημου Ηπειρώτικου Ελληνισμού.  Ο Κωστής Στεφανόπουλος διατήρησε το σεβασμό των πολιτών και μετά το τέλος της προεδρίας του.  Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. θα παραστεί στην κηδεία του.  Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: