1
Κοτόπουλο ολόκληρο κομμένο στα δυο(περίπου
1,300 κιλά)
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
ξύσμα
1 πορτοκαλιού και το χυμό του
3
σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1
κ. σ. ρίγανη
μαύρο
πιπέρι
Εκτέλεση
συνταγής
Ανακατέψτε
όλα μαζί τα υλικά(καλύτερα σε μπλέντερ)
και στη συνέχεια απλώστε το μείγμα με
πινέλο πάνω στο κοτόπουλο όπου είναι
ανοιγμένο στα δυο .
Αφήστε
το για 2 ώρες στο ψυγείο.
Προαιρετικά
μπορείτε να αλείφετε το κοτόπουλο με
τη συγκεκριμένη μαρινάδα κα κατά την
διάρκεια του ψησίματος.
Όπως
τα περισσότερα κρέατα έτσι και το
κοτόπουλο χρειάζεται μέτρια φωτιά.
Αν
πρόκειται για φιλέτα τότε απαιτούνται
περίπου 15-20 λεπτά –ανάλογα με το πόσο
λεπτά ή χοντρά είναι, ενώ αν πρόκειται
για παϊδάκια χρειάζονται 20-25 λεπτά.
Καθώς
η σάρκα του κοτόπουλου είναι πολύ
τρυφερή, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Ποτέ
δεν αφήνουμε το εσωτερικό να έχει ροζ
χρώμα, αλλά ούτε να το παραψήσουμε, γιατί
τότε σκληραίνει.
Ψήστε
για 15 λεπτά από την κάθε πλευρά και
σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα η
γαρνιτούρα της αρέσκειά σας.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου