Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σουφλέ Βανίλιας


Υλικά για 6 άτομα.
4 κ,σ. μαργαρίνη
6 κ,σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
7 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
5 κ,σ. ζάχαρη κρυστάλλιζε
4 βανίλιες
2κ.σ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώστε τη μαργαρίνη και μετά προσθέστε το αλεύρι και το μπεϊκιν - πάουντερ, ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά περίπου, ρίχνετε λίγο - λίγο το γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά, μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήστε να κρυώσει.

Κατόπιν χτυπάτε τους κρόκους αυγών με τις βανίλιες και τα προσθέτετε στην κρέμα. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα (προσοχή τα ασπράδια να είναι κρύα) και τα προσθέτετε στην κρέμα.
Αδειάζετε το μείγμα σ’ ένα βουτυρωμένο, και πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη πυρίμαχο πυρέξ και ψήνετε το σουφλέ στους 175 °C για 20-22 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Προαιρετικά, πασπαλίζετε το σουφλέ με ζάχαρη άχνη ή ζεσταίνετε σε ένα κατσαρόλι 200 γρμ. μαρμελάδα φράουλα και περιχύνετε το σουφλέ η με ρευστή κρέμα γάλακτος 











Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος







Δεν υπάρχουν σχόλια: