Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ


ΥΛΙΚΑ για 4-6 ατομα

600 γρ. λευκά φασόλια ( Πρεσπων )
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκ.
3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 κλωνάρια σέλινο ψιλοκ.
1 σκελίδα σκόρδο
200 γρ. ντομάτες ψιλοκ.
1 κ.σ. ντοματοπολτέ
100 ml ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
1 πιπεριά μικρή τσίλι
Αλάτι-πιπέρι- μπουκοβο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ συνταγης

Μουλιάζετε 8 ώρες τα φασόλια.
Τα στραγγίζετε και τα βάζετε να βράσουν σε 4 lt νερό για περίπου 10΄.
Τα σουρώνετε, αλλάζετε το νερό και τα αφήνετε να βράσουν για άλλα 20΄. Προσθέτετε και το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο.
Συνεχίζετε το βράσιμο για 30΄περίπου.
Ρίχνετε τις ντομάτες, τον πελτέ, το ελαιόλαδο, την καυτερή πιπεριά και αφήνετε να βράσουν για άλλη μισή ώρα.
15΄ πριν τα βγάλετε από την φωτιά ρίχνετε ελαιόλαδο, λεμόνι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Όταν χυλώσει είναι έτοιμη., συνοδεύετε παραδοσιακά ,ζεστό ψωμί ελιές κρεμμύδι. 










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος











romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: