Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Η Σαββαΐδου, ο Θεοχάρης και τα... μυστήρια που οδήγησαν στην ποινική δίωξη

Η Σαββαΐδου, ο Θεοχάρης και τα... μυστήρια που οδήγησαν στην ποινική δίωξη


Μαμά και «κόρη» καπνέμποροι από την Καβάλα πέφτουν στα νύχια του «κακού» Αθηναίου τοκογλύφου που για αρκετό χρονικό διάστημα κάνει... καπνό τα κόπια τους.

Κάποια στιγμή οι Καβαλιώτισσες δεν αντέχουν άλλο και καταγγέλλουν τον τοκογλύφο στους ελεγκτικούς μηχανισμούς με αποτέλεσμα να τον πιάσουν στα «πράσα» και να του επιβάλουν ένα υπέρογκο ποσόν ως πρόστιμο! Ο τοκογλύφος αρχίζει τα «σούρτα - φέρτα» στο υπουργείο Οικονομικών και δη στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για να σβήσει το πρόστιμο.

Απορρίπτονται όλες οι αιτήσεις
Μάταια όμως, οι αιτήσεις του τοκογλύφου απορρίπτονται η μία μετά την άλλη μέχρι που η δικηγόρος του αναλαμβάνει τη θέση-κλειδί της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και αθόρυβα, σε ανύποπτο χρόνο, επιχειρεί από μόνη της να κάνει αναψηλάφηση της υπόθεσης του πρώην πελάτη της με αποτέλεσμα να «εκπαραθυρωθεί» από τη θέση που της είχε δώσει η προηγούμενη κυβέρνηση και μαζί με αυτήν να χάσει τον ύπνο της αφού βρέθηκε κατηγορούμενη για το αδίκημα της απόπειρας απιστίας!


Ο Χ. Θεοχάρης δεν έδωσε «χαριστική βολή» μόνο στην Κ. Σαββαΐδου αλλά και στον Αντ. Σαμαρά που την επέλεξε αμέσως μετά τη δική του αποπομπή!


Ο Χ. Θεοχάρης δεν έδωσε «χαριστική βολή» μόνο στην Κ. Σαββαΐδου αλλά και στον Αντ. Σαμαρά που την επέλεξε αμέσως μετά τη δική του αποπομπή!

Μοιάζει σαν παραμύθι, όμως αγγίζει τα όρια μιας αληθινής ιστορίας που δεν είναι άλλη από την πολύκροτη υπόθεση GENNET που οδήγησε την Κατερίνα Σαββαΐδου στην αποπομπή της από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων και εν συνεχεία στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της από τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς κ. Δραγάτση και Τριανταφύλλου. Αν δεν έχετε αντίρρηση, δείτε πώς εξελίσσεται η όλη υπόθεση μέσα από το δικό μου ρεπορτάζ...

Οι επισκέψεις της κ. δικηγόρου στη ΓΓΔΕ
Αναλογίζομαι ότι «η εκδίκηση είναι ένα καλό πιάτο όταν σερβίρεται κρύο» καθώς πληροφορούμαι ότι ο Χάρης Θεοχάρης, τέως γ.γ. Δημοσίων Εσόδων και νυν βουλευτής, ανηφορίζει τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και τρυπώνει στα γραφεία των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς για να καταθέσει στην έρευνα που διεξάγουν για την υπόθεση Σαββαΐδου.
Νιώθω ότι αυτό το παιδί θα ρίξει «ρουκέτα» κατά της Σαββαΐδου και του Αντ. Σαμαρά καθώς ουδέποτε ξεπέρασε το σοκ που του προκάλεσε η αποπομπή του από τη ΓΓΔΕ. Οπερ και εγένετο. Ο Χάρης Θεοχάρης δίνει τη «χαριστική βολή» στην Κατερίνα Σαββαΐδου καθώς σπεύδει να καταθέσει ότι επί των ημερών του στη ΓΓΔΕ εκείνη επισκεπτόταν την υπηρεσία ως δικηγόρος και μάλιστα «σφόδρα πιθανόν» για λογαριασμό της εταιρείας GENNET! Ρωτώ τα «τσακάλια» μου να μάθω πώς είχε στηθεί το όλο κόλπο στο οποίο κατηγορείται ότι εμπλέκεται η κ. Σαββαΐδου και μου εξηγούν:

78 εκατ. ευρώ πρόστιμο για τοκογλυφία
Υπάρχει μία καπνεμπορική εταιρεία στην Καβάλα, η ΟΔΕΤΗ, η οποία καταφεύγει στην τοκογλυφική εταιρεία GENNET συμφερόντων Τσουκαλίδη! «Και πώς ξέρετε ότι η GENNET είναι τοκογλυφική εταιρεία;», τους ρωτώ. «Αυτό» -μου απαντούν- «το έχει δεχτεί το βούλευμα Συμβουλίου Εφετών Αθηνών και ήδη η GENNET προβλέπεται να δικαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα». Η ΟΔΕΤΗ, ως «μαμά», για να μη φαίνεται ότι έχει τοκογλυφική σχέση με την GENNET, γεννάει μια «κόρη» που τη βαφτίζει «Καπνεμπορική Καβάλας». Ετσι η «μαμά» πουλάει καπνό στην GENNET με «Χ» τιμή και η GENNET μεταπουλάει τον καπνό στην «κόρη» (Καπνεμπορική Καβάλας)... με αυξημένη τιμή! Η υπεραξία ήταν οι τόκοι της GENNET! Κάποια στιγμή «μαμά» και «κόρη» καταγγέλλουν την GENNET για τοκογλυφία και ύστερα από έλεγχο επιβάλλεται στην GENNET πρόστιμο ύψους 78 εκατ. ευρώ!

Μηνύει όλους τους ελεγκτές
Η GENNET προσφεύγει στην Επιτροπή Επίλυσης Διοικητικών Διαφορών, που είναι κάτι σαν εφετείο, καθώς και στην επιτροπή 70Α του υπουργείου Οικονομικών. Οι εν λόγω προσφυγές απορρίπτονται και από τις δύο Επιτροπές... Η GENNET επιμένει στον επανέλεγχο και μάλιστα μηνύει όλους τους ελεγκτές! Αίτημα που απορρίπτεται και πάλι. Προφανώς πρόκειται για την εποχή που ο Χάρης Θεοχάρης καταθέτει στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς ότι επί των ημερών του στη ΓΓΔΕ η κ. Σαββαΐδου ως δικηγόρος είναι «σφόδρα πιθανόν» να εμφανιζόταν στην υπηρεσία υπέρ των συμφερόντων της GEN­NET...

Επανέλεγχος χωρίς αίτηση
Στο μεταξύ, ο Χάρης Θεοχάρης έχει αποπεμφθεί από τη ΓΓΔΕ και τη θέση του καταλαμβάνει η κ. Σαββαΐδου και, ως διά μαγείας, ενώ έχει καταλογιστεί το πρόστιμο στην GENNET και έχει απορριφθεί κάθε αίτημα επανελέγχου, από μόνη της η κ. Σαββαΐδου και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια αίτηση από την ενδιαφερόμενη εταιρεία διατάσσει επανέλεγχο προφανώς για να μειωθεί ή ακόμη ακόμη και να εξαλειφθεί το πρόστιμο και εν συνεχεία οι υπεύθυνοι της GENNET να μπορούν να αθωωθούν στο ποινικό μέρος... Ετσι απλά οδηγήθηκε η Κατερίνα Σαββαΐδου στο να της ασκηθεί ποινική δίωξη. Μία είδηση που κάνει τον γύρο του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: