Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

«Κατάρες» από τον Πατριάρχη Μόσχας σε Eurovision και Conchita. Ο Κύριλλος ευχήθηκε να χάσει η Ρωσία στο διαγωνισμό


O Πατριάρχης Μόσχας, Κύριλλος, ευχήθηκε η Ρωσία να χάσει στο διαγωνισμό της Eurovision, προκειμένου να αποφευχθεί μία εισβολή των «τραγουδιστριών με τα γένια» στη χώρα του τον επόμενο χρόνο. Σχόλιο το οποίο απευθυνόταν στον νικητή του περσινού διαγωνισμού, Conchita Wurst από την Αυστρία.


Δείτε το video


Η Polina Gagarina, που εκπροσωπεί τη Ρωσία στο φετινό διαγωνισμό, θεωρείται ένα από τα φαβορί του τελικού που θα διεξαχθεί το Σάββατο στη Βιέννη. Στην περίπτωση που νικήσει, η επόμενη Eurovision θα διεξαχθεί στη Ρωσία, όπως προβλέπουν οι όροι του διαγωνισμού.
Ο επικεφαλής της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας αντιπρότεινε ότι η χώρα του πρέπει να υποστηρίζει «τα νανουρίσματα, τις θρησκευτικές ωδές και τα πατριωτικά τραγούδια». «Πρέπει να οργανώσουμε το δικό μας διαγωνισμό που θα προέβαλε την κουλτούρα μας, με στόχο να την παρουσιάσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
Το 2014, η νίκη της Conchita προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην «ομοφοβική» πολιτική ζωή της Ρωσίας ενώ η ορθόδοξη Εκκλησία είχε κάνει λόγο για μία νίκη «που νομιμοποιεί την αμαρτία». 

Δείτε το video


Η Polina Gagarina δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις αυτήν την εβδομάδα από τους χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης αφότου ανήρτησε στο λογαριασμό της στο Instagram μία φωτογραφία όπου απεικονιζόταν να δίνει ένα φιλί στην τραγουδίστρια από την Αυστρία.

Δείτε το video


Δεν υπάρχουν σχόλια: