Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πάργας. ''Η Δημοτική Αρχή Πάργας με «διαδικασίες εξπρές» προχωράει στην παράδοση σε ιδιώτες του τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων ''


Δημοτική Αρχή Πάργας : «Γη και ύδωρ» στα επιχειρηματικά συμφέροντα και το λογαριασμό ο λαός


Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Πάργας η οποία με «διαδικασίες εξπρές» προχωράει στην παράδοση σε ιδιώτες του τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων.
Την Τρίτη 2 Ιούνη λήγει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την ανάθεση σε επιχειρηματίες της αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων στην Δ.Ε Πάργας και στις Τ.Κ Αμμουδιάς, Βαλανιδορράχης, Μεσοποτάμου και Λούτσας. Είναι ξεκάθαρο ότι ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για την πλήρη και ολοσχερή ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας του Δήμου Πάργας, παρά τα όσα διαφορετικά διατείνεται ο Δήμαρχος για να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και των δημοτών.
Η Δημοτική Αρχή Πάργας, με πρόσχημα την «έλλειψη προσωπικού», «τα παράπονα των δημοτών», την «ελλιπή χρηματοδότηση», την τουριστική εικόνα του Δήμου παραδίδει στους ιδιώτες ακόμη ένα χρυσοφόρο για αυτούς πεδίο, συνεχίζοντας με συνέπεια στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο στον οποίο κινείτο και η προηγούμενη.
Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει από την πρώτη στιγμή καταγγείλει στο λαό της περιοχής αυτές τις μεθοδεύσεις, τόσο της σημερινής όσο και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Φαίνεται καθαρά πως αυτό που ενδιαφέρει το Δήμο είναι να απαλλαγεί από μια βασική του αρμοδιότητα, ώστε να μην «πονοκεφαλιάζει» με μισθούς, εργασιακά δικαιώματα και απεργίες. Κυρίως όμως, υπηρετεί στο ακέραιο την πολιτική του, που είναι η παράδοση των πάντων στο κεφάλαιο, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχει αυτή η πολιτική στους δημότες.
Η εν λόγω ιδιωτικοποίηση δεν αποτελεί «εφεύρημα» του νυν δημάρχου, αλλά μια σχεδιασμένη προσπάθεια για πλήρη ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρου τομέα της διαχείρισης των σκουπιδιών, του χρυσοφόρου φιλέτου της διαχείρισης απορριμμάτων, που ξεκίνησε σε κεντρικό επίπεδο από το 2001, από την εποχή του «Καποδίστρια» και ολοκληρώνεται με τον «Καλλικράτη» και η οποία υλοποιείται από κυβερνήσεις (και από τη νέα «πρώτη φορά αριστερή» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), δημάρχους και περιφερειάρχες, σε πλήρη εναρμόνιση με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έρχεται ως επιστέγασμα της ενιαίας στρατηγικής ΕΕ - κυβερνήσεων - δημοτικών και περιφερειακών αρχών για την παραχώρηση στο μεγάλο κεφάλαιο της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων της χώρας (αρχικά της κατασκευής των συγκεκριμένων μονάδων μέσω ΣΔΙΤ και στη συνέχεια παραχώρηση της λειτουργίας τους για αρκετά χρόνια (25-30) με συμβάσεις παραχώρησης), που θα οδηγήσει σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, απολύσεις συναδέλφων, νέα χαράτσια στο λαό της χώρας και τεράστια κέρδη για τους επιχειρηματικούς - μονοπωλιακούς ομίλους.
Ήδη στην περιοχή της Ηπείρου, προχωράει με γοργούς ρυθμούς η δημοπράτηση του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών απορριμμάτων, ενώ οι τρεις ΧΥΤΑ της περιοχής αλλά και ο σταθμός μεταφόρτωσης Πρέβεζας λειτουργούν πλήρως ιδιωτικοποιημένοι.


Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τους κατοίκους της περιοχής, να ορθώσουμε συνολικά τοίχο αντίστασης και ανατροπής ενάντια στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας και να παραστούμε όλοι μαζικά και μαχητικά στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται την Τρίτη 2 Ιούνη, στις 11 το πρωί, στο δημαρχείο στο Καναλάκι.
Σε αυτές τις συνθήκες γενικευμένης επίθεσης θα πρέπει να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία, ενάντια στην αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική που υλοποιείται από την πλειοψηφία Δημάρχων-Περιφερειαρχών, τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Να αξιοποιήσουμε την πείρα που έχουμε αποκτήσει αυτά τα χρόνια. Να βρεθούμε στο ίδιο μετερίζι με το σύνολο της εργατικής τάξης. Να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να μην υποκύψει κανένας. Μακριά από διλήμματα, αυταπάτες που δηλητηριάζουν τη συνείδησή μας και μας παραπλανούν.
Να διεκδικήσουμε να σταματήσουν τώρα οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών που υποτίθεται ότι γίνονται λόγο της απαγόρευσης των προσλήψεων όπως υποστηρίζει η πλειοψηφία των δημάρχων. Τώρα  πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών των Δήμων. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που ελαστικοποιούν την εργασία. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που επιτρέπουν τις ιδιωτικοποιήσεις.    
ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την αναπλήρωση όλων των απωλειών μας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Να απαιτήσουμε μισθούς και συντάξεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας. Και αυτά τα έχουμε ανάγκη σήμερα και όχι στη δευτέρα παρουσία.
ΣΗΜΕΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ. Ήρθε η ώρα να προετοιμάσουμε τον αγώνα μας, να κουβεντιάσουμε, να αποφασίσουμε, να αντεπιτεθούμε, να μην επιτρέψουμε να υπογραφεί ένα νέο μνημόνιο, μια νέα συμφωνία ή όπως αλλιώς το ονομάσουν. Όχι άλλος χρόνος χαμένος, ήρθε η στιγμή να σπάσουμε τις αυταπάτες, να μην περάσει η μοιρολατρία και η απογοήτευση που συνειδητά καλλιεργούν.
Αν τώρα δεν αποφασίσουμε να σηκώσουμε το ανάστημά μας στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει θα βρεθούμε χειροπόδαρα δεμένοι και με την πλάτη στον τοίχο για πολλά, πολλά χρόνια. Τέτοιο δικαίωμα δεν έχουμε. Έχουμε χρέος στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στις νεότερες γενιές να αντιδράσουμε.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΑΚΙ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: