Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ο βόθρος της FIFA ξεχείλισε: τι παίζει με τις συλλήψεις που μπορεί να αλλάξουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Διεφθαρμένα τομάρια, μίζες βουτηγμένες στο αίμα, μπάτσοι του FBI (κι ένας θεούλης Έλληνας)


Στην Ελλάδα έγινε ολόκληρος αγώνας για να κάτσει μέσα ο Μάκαρος, αλλά εκεί έξω έσκασε σα βόμβα πρωί πρωί: μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 6 ανώτερα στελέχη (απο 14 συνολικά) της FIFA στη Ζυρίχη με κατηγορίες για διαφθορά και χρηματισμό με βάση έρευνα του FBI.


23566-wy995o

Πιο ειδικά:

  • Δεν έχει συλληφθεί (ακόμα) ο επί 17 χρόνια πρόεδρος Σεπ Μπλάτερ.
  • Έχει συλληφθεί όμως ο αντιπρόεδρος Τζέφρι Γουέμπ ο οποίος τυχαίνει και πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής.
  • Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι πατριωτάρα και λέγεται Κώστας Τάκας. Είναι αυτό που λένε όποια πέτρα κι αν σηκώσεις έναν Έλληνα θα βρεις, αφού ο συγκεκριμένος ήταν γενικός γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Νησιών Καϊμάν (έπος)
  • Η αστυνομία κάνει λόγο για πάνω από 100 εκατομμύρια δολλάρια σε μίζες που ξεκινούν από το 1991.
Ένας από τους συλληφθέντες οδηγείται σε αυτοκίνητο, με τους πράκτορες του FBI να έχουν σηκώσει σεντόνι για να μη φανεί το πρόσωπό του
  • Οι μιζοδότες είναι φυσικά αθλητικές εταιρίες.
  • Η μεγάλη βρωμιά λέγεται πως έχει γίνει στη Λατινική Αμερική.
  • Παίζει και ξεχωριστή Ελβετική έρευνα για εγκληματική κακοδιαχείριση και ξέπλυμα χρήματος σε σχέση με την ανάθεση των Μουντιάλ του 2018 (Ρωσία) και 2022 (Κατάρ).
  • Πηγή από τις διωκτικές αρχές πληροφόρησε τους New York Times ότι η διαφθορά αγγίζει τη FIFA από πάνω μέχρι κάτω.
FIFA spokesman Walter De Gregorio gives a press conference at the FIFA headquarters, on May 27, 2015 in Zurich. Swiss police on Wednesday raided a Zurich hotel to detain six top football officials as part of a US investigation into tens of millions of dollars of bribes paid to sport leaders, Swiss authorities and media reports said.  AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIFABRICE COFFRINI/AFP/Getty Images
Η φάτσα του εκπροσώπου τύπου της FIFA, στη συνέντευξη λίγες ώρες μετά τις συλλήψεις


Αυτό που είναι ακόμα άγνωστο είναι τι θα γίνει με τα ήδη προγραμματισμένα Μουντιάλ, αλλά σας πάμε ένα στοιχηματάκι ότι δε θα αλλάξει τίποτα γιατί είναι πολλά τα λεφτά Άρη, καθώς όπως ήδη είδαμε τους 400.000 Νεπαλέζους εργάτες που δουλεύουν στο Κατάρ σε φριχτές συνθήκες δεν τους άφησαν καν να πάνε στη χώρα τους για τις κηδείες των συγγενών τους μετά το σεισμό που ρήμαξε τη χώρα, ενώ στη χώρα συνολικά δουλεύουν 1.500.000 σκλάβοι για τις μπίζνες του Μουντιάλ. Από αυτούς έχουν ήδη σκοτωθεί σε ατυχήματα πάνω από 1200 από το 2010 που το Κατάρ κέρδισε την ανάθεση ενώ οι Νεπαλέζοι συγκεκριμένα πεθαίνουν ένας ανά δύο μέρες.



11270061_10205662196408076_600528976_n
Βέβαια όλα αυτά τα έχει πει ήδη ο αγαπημένος μας Τζον Όλιβερ στην εκπομπή του:
Το συμπέρασμα είναι: Το Αιγάλεω και το Κατάρ να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πα να γαμηθού

Δείτε το video


Δεν υπάρχουν σχόλια: