Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Καταρρέουν τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου. Επισήμως για τον Ιούνιο εναλλάξ εφημερίες. Έρχονται κινητοποιήσεις

Πάμε για κατάρρευση. - Επισήμως για τον Ιούνιο εναλλάξ εφημερίες στα ΚΥ Πάργας, Καναλακίου - Έρχονται κινητοποιήσεις

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται πλέον το δημόσιο σύστημα υγείας στο Ν. Πρέβεζας. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το πρωί της Πέμπτης, έφτασε έγγραφο στο ΓΝ Πρέβεζας, με το οποίο η διοίκηση ενημερώνεται επίσημα από την 6η ΥΠΕ, πως για τον Ιούνιο τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου θα εφημερεύουν εναλλάξ, ελλείψει προσωπικού και χρημάτων.

Το έγγραφο μάλιστα αφήνει να εννοηθεί πως το ίδιο θα γίνει και τον Ιούλιο, εφόσον δεν βρεθούν λύσεις.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας, ότι σε μία Πάργα, με τεράστιο όγκο τουριστών, όταν δεν εφημερεύει το Κέντρο Υγείας, μιλάμε για ένα «βήμα πριν την κατάρρευση». Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, η κατάσταση δεν είναι ελπιδοφόρα ούτε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας.
Οι ελλείψεις σε υλικά είναι μεγάλες, ο κλοιός «σφίγγει» από εξωτερικούς παράγοντες που έχουν συνδιαλλαγές με το Νοσοκομείο και τα μηνύματα είναι δυσοίωνα για τη συνέχεια, καθώς κατά το κοινώς λεγόμενον, δεν υπάρχει. μία!
Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας, Στρατή Βουγέλλη, μας ανέφερε: «Βρισκόμαστε πριν την κατάρρευση και δυστυχώς το είχαμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό. Συνεδρίασε την Τετάρτη η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία και στις 12 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, θα οργανωθεί συλλαλητήριο στην παραλία της πόλης, δίπλα από τα δικαστήρια και την Πλατεία Ανδρούτσου, όπου θα πραγματοποιηθεί μία σύντομη ομιλία και θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της πόλης.
Καλούμε όλους τους πολίτες της Πρέβεζας, να δώσουν βροντερό ''παρών'', καθώς η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μιλάμε για κατάρρευση, υπάρχουν φοβερά προβλήματα και όπως έχει δείξει και το παρελθόν, αν δεν αντιδράσει μαζικά και δυναμικά η κοινωνία του Νομού Πρέβεζας, το δημόσιο σύστημα υγείας δε σώζεται. Ήδη γνωρίζετε τι έγινε με τα ΚΥ Πάργας και Καναλακίου.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: