Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ - ΚΠΕ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: ¨Μεγάλη γιορτή για την Ανακύκλωση και το Περιβάλλον", Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015


Μεγάλη γιορτή για την Ανακύκλωση και το Περιβάλλον διοργανώνει ο Δήμος Ζηρού και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας, στις 5 Ιουνίου 2015, στους χώρους της Παιδόπολης και στη Λίμνη Ζηρού.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο ενημέρωσης για την έναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης από το Δήμο Ζηρού το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και του εορτασμού για την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Πρέβεζας και τα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Φιλιππιάδας που έχουν δηλώσει συμμετοχή.  
Στόχοι της εκδήλωσης είναι:
 α) η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση:  μαθητών, εκπαιδευτικών, συλλόγων γονέων και πολιτών για το πρόγραμμα της ανακύκλωσης που ξεκινάει στο Δήμο μας καθώς η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από τη συμμετοχή όλων.
β)  η ανάδειξη καλών πρακτικών από τους εκπαιδευτικούς και μαθητές σχετικά με την ανακύκλωση ή με ζητήματα του περιβάλλοντος,   που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος,
καθώς και
γ) η καλλιέργεια συνεργασίας και συνύπαρξης στο πλαίσιο μιας μεγάλης γιορτής στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του δάσους και της λίμνης Ζηρού στην οποία θα συμμετέχουν πάνω από 500 μαθητές.
                     Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9:30 π.μ. με ομιλίες, παραμύθια, δρώμενα, και τραγούδια για την ανακύκλωση για τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, θα συνεχιστεί στις 11:00 με δράσεις για τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι με καθαρισμό της διαδρομής προς τη λίμνη Ζηρού και συμμετοχή σε δρώμενα για την ανακύκλωση. Τα παιδιά θα φέρουν ανακυκλώσιμα υλικά από το σπίτι και το σχολείο τους τα οποία θα ρίξουν στους ειδικούς κάδους που θα υπάρχουν στο χώρο της εκδήλωσης. Επιπλέον θα λειτουργήσει χώρος έκθεσης για αφίσες, πόστερ ή κατασκευές σχετικής θεματολογίας που έχουν ετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους.        
Την εκδήλωση θα στηρίξουν πολλές τοπικές επιχειρήσεις με προσφορές και χορηγίες για τους μαθητές.
Οι δράσεις του Δήμου για το πρόγραμμα της ανακύκλωσης θα συνεχιστούν και με άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πληροφορίες:
Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Δήμου Ζηρού, κος Παπαβασιλείου: 6936686164,
 ΚΠΕ Φιλιππιάδας: 2683029031

Δεν υπάρχουν σχόλια: