Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Παγωτό μαστίχας


Υλικά (για 6 άτομα )
  1. κούπα γάλα πλήρες
  2. 2 κούπες κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  3. βανίλια
  4. 6 κρόκοι αυγών
  5. 2 γρμ μαστίχα πούδρα
  6. ¾ κούπας λευκή ζάχαρη
  7. 200 γρμ φρούτα εποχής
Εκτέλεση συνταγής
Τοποθετείστε το γάλα, την κρέμα γάλακτος τη μαστίχα και τη βανίλιας σε ένα κατσαρολάκι.
Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου το μείγμα να ζεσταθεί, χωρίς να πάρει βράση. Κατεβάζετε από τη φωτιά.
Τοποθετείστε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε με τον αυγοδάρτη μέχρι το μείγμα να δέσει και να πάρει κίτρινο χρώμα.
Προσθέστε στο γάλα τα αυγά. Χτυπάμε καλά με τον αυγοδάρτη.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά, μέχρι η κρέμα να πήξει.
Τοποθετήστε σε μηχανή παγωτού και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Γαρνίρετε με φρούτα εποχής .








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος











romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: