Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Θρησκευτικό τουρισμό στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Νκοπόλεως και Πρέβεζας οραματίζεται ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος. Έχει «συμμάχους»;

Θρησκευτικό τουρισμό στο Νομό Πρέβεζας οραματίζεται ο Μητροπολίτης - Έχει «συμμάχους»;

Παλαιότερα είχαμε αποκαλύψει πως στις σκέψεις του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης  Χρυσοστόμου, είναι η δημιουργία θρησκευτικού μουσείου στην Πρέβεζα, σε χώρο μάλιστα που ήδη έχει «τσεκαριστεί» στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ο Μητροπολίτης, ο οποίος θεωρείται μαζί με άλλους νέους Μητροπολίτες ως η «δύναμη» της Εκκλησίας, σύμφωνα με τον εκκλησιαστικό Τύπο, που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος που βρέθηκε στους δρόμους για να ακούσει τον κόσμο της Καρδίτσας. Ο Μαρωνείας, ο Νικοπόλεως, ο Ελασσώνος, ο Κίτρους. Αρχιερείς δραστήριους θέλει ο κόσμος. Με λόγο παρεμβατικό, με πρωτοβουλίες που προάγουν την κοινωνία και πηγαίνουν το κοινό καλό ένα βήμα παρακάτω. Που γνωρίζουν τις δυνατότητες του διαδικτύου, που συνεργάζονται με την τοπική Αυτοδιοίκηση για το καλό των πολιτών και μιλούν τη γλώσσα των νέων...», πιστεύει στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στο Νομό Πρέβεζας.

Δεν είναι τυχαία η πρόσφατη παρέμβασή του σε πολιτική εφημερίδα, όπου επισήμανε, αφήνοντας μάλιστα και αιχμές: «Ο θρησκευτικός τουρισμός για κάποιες περιοχές αποτελεί πλουτοπαραγωγική πηγή, όπως π. χ. στην Παναγία της Τήνου.

Εμείς εδώ έχουμε την απόδειξη ότι ο Απόστολος Παύλος πέρασε και στάθηκε στο Λιθάρι της Σαμψούντας. Αν δείτε πως βρίσκεται αυτός ο χώρος σήμερα θα εκπλαγείτε. Καμιά αξιοποίηση, καμιά προβολή. Σκέτο χωράφι!

Και όχι μόνο αυτό. Πρόσφατα ο ΕΟΤ τύπωσε και διένειμε διαφημιστικό φυλλάδιο με τίτλο: ''Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα''. Εκεί αφιερώνει ολόκληρες σελίδες με φωτογραφίες και σχόλια για κάθε σταθμό του Αποστόλου, όπως Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Φίλιπποι κλπ. Για τη Νικόπολη αφιερώνει 5 γραμμές στην τελευταία σελίδα. Με εξέπληξε δυσάρεστα αυτό το γεγονός.

Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Ας ελπίσουμε ότι με τη βοήθεια του Θεού, θα κάνουμε μερικά σημαντικά βήματα προς τα εμπρός».

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος μάλιστα φρόντισε εσχάτως να αναβαθμίσει και την ιστοσελίδα της ΙΜΝΠ, την οποία μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: