Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Α ...magic evening with Wim Mertens in Preveza. Ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής διενέργειας της συναυλίας του Wim Mertens, για τα 2.000 χρόνια από τον θάνατο του Οκταβιανού Αύγουστου, στο Μνημείο του Αυγούστου, στην Αρχαία Νικόπολη Πρέβεζας, την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014.


Mια ανεπανάληπτη εμπειρία έζησαν το βράδυ της Κυριακής 24 Αυγούστου οι πολυάριθμοι φίλοι της μουσικής και του πολιτισμού, που συνέρευσαν κυριολεκτικά από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να ακούσουν τον διάσημο συνθέτη και πιανίστα, αγαπημένο στο ελληνικό κοινό, τον Βιμ Μέρτενς.


Βέβαια είχαν ένα παραπάνω λόγο. Η επιλογή του Μνημείου του Αυγούστου για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης δικαίωσε τη ΛΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Μνημείων Πρέβεζας -Άρτας που το πρότεινε και αποζημίωσε πλήρως το κοινό που απόλαυσε τόσο τη μουσική εκδήλωση όσο και την ξενάγηση από τους αρχαιολόγους.

Η συναυλία του ιδιοφυούς καλλιτέχνη που παρά το πρωτόγνωρο για πολλούς ύφος αντιμετωπίστηκε με σχεδόν κατάνυξη και κατέληξε στην αποθέωση.

Η επιτυχία της εκδήλωσης αποτυπώνεται στα τοπικά αλλά και στα πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης τα οποία είναι η πρώτη φορά που ασχολήθηκαν εκτεταμένα με το πολιτισμικό γίγνεσθαι στην Πρέβεζα.

Ο ενθουσιασμός του καλλιτέχνη τόσο για τα ιστορικά γεγονότα του τόπου όσο και για την ωριμότητα του κοινού, μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν τέτοιες συνεργασίες που είναι πολύτιμες για τον πολιτισμό μας, αλλά και για την τουριστική προβολή της περιοχής.

Από τη μεριά μας να τονίσουμε την άψογη συνεργασία με τη ΛΓ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Μνημείων Πρέβεζας -Άρτας και την προϊσταμένη της κα. Χριστίνα Μερκούρη και όπως πάντα με την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννου και με τον Δήμο Πρέβεζας και τον Δήμαρχο κ. Μπαίλη καθώς και τον υπεύθυνο πολιτισμού κ. Κορωναίο.


Να τονίσουμε την προσφορά του προσωπικού της ΛΓ' Εφορείας που ασχολήθηκε με τα της εκδήλωσης είτε αφορούσαν τα γραφιστικά είτε την ξενάγηση του καλλιτέχνη είτε την ξενάγηση του κοινού στο χώρο της συναυλίας.

Επίσης πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στη ΛΕΚ Πρέβεζας που έλυσε όλα τα προβλήματα προσέλευσης και αποχώρησης καθώς και ασφάλειας στο χώρο.
Το ίδιο και τους άνδρες της Τροχαίας και της Πυροσβεστικής Πρέβεζας.

Tη ΔΕΗ Πρέβεζας και τον προϊστάμενο της για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα για ηλεκτροδότηση του χώρου.

Τη Δ.Ο.Υ.  Πρέβεζας για την άμεση επίλυση διαδικαστικών προβλημάτων.
Τους υπεύθυνους των σημείων προπώλησης σε Πρέβεζα, Γιάννενα, Άρτα, Λευκάδα και Πάργα.

Να αναφερθούμε στην χορηγία της Aegean Airlines και τη συνεισφορά του συμπολίτη μας κ. Στράτο Ρέντζο, που βοήθησε τα μέγιστα.

Επίσης να ευχαριστήσουμε τους τοπικούς χορηγούς της εκδήλωσης, την Τεχνική Εταιρεία REBCON, το Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, την Τεχνική Εταιρεία TZIMAS CONSTRUCTIONS και την επιχείρηση ενδυμάτων ΛΑΙΝΑΣ ΣΠ. ΜΙΧΑΗΛ.

Σημαντική ήταν η συμβολή των χορηγών επικοινωνίας που ευχαριστούμε τον καθένα χωριστά.

Επίσης το κλιμάκιο της δημόσιας τηλεόρασης και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που ασχολήθηκαν με την εκδήλωση δίνοντάς της πανελλήνια διάσταση.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνουμε στους εθελοντές που δούλεψαν με αυταπάρνηση για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος και σε όσους ανώνυμους ή και επώνυμους βοήθησαν και πιθανόν προφανώς χωρίς πρόθεση ξεχάσαμε να αναφέρουμε.

Τέλος το Preveza Jazz Festival ευχαριστεί το κοινό που ανταποκρίθηκε με το παραπάνω σ' αυτή την εκδήλωση και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε με πρωτότυπες ποιοτικές εκδηλώσεις που θα τοποθετούν την Πρέβεζα ψηλά στον πολιτιστικό χάρτη, στη θέση που της αρμόζει.

                                                       Η οργανωτική      Επιτροπή                                                                                                                    
Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την συναυλία στην σελίδα του Σπύρου Βαγγελάκη, κάνοντας κλικ εδώ









Δεν υπάρχουν σχόλια: