Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Παρουσία των αρχών , των φορέων και πολλών δημοτών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014, η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας


Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως Πρεβέζης Χρυσόστομος ενώ το παρών έδωσαν ακόμη  ο βουλευτής  Δημήτρης Τσουμάνης, οι δήμαρχοι Αρτας Χρήστος Τσιρογιάννης , Πάργας Αντώνης Νάστας και Ζηρού κ.Νίκος Καλαντζής καθώς  επίσης εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών , των σωμάτων ασφαλείας και άλλοι φορείς

















Ορκο θρησκευτικό  ή πολιτικό έδωσαν συνολικά 91 Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι δίνοντας την υπόσχεση ότι θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του λαού και της πόλης.
Ομιλίες επίσης πραγματοποίησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ.Παππάς, Βασιλείου, Κλάπας και Τσοβίλης




Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι παραβρέθηκαν στην τελετή  και  παίρνοντας τον λόγο μετά τους επικεφαλής των λοιπών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε τα εξής:

Σας ευχαριστώ θερμά  που τιμάτε με την παρουσία σας, την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου.
   Σήμερα  δεν είναι  ημέρα  απολογισμού ή προγραμματικών δηλώσεων.
  Η σημερινή εκδήλωση έχει κατά κάποιον τρόπο ,πανηγυρικό χαρακτήρα.
    Θα μου επιτρέψετε όμως να αναφερθώ πολύ σύντομα   στην σημερινή κατάσταση  του Δήμου μας.
   Και να σας παρουσιάσω τις σκέψεις μας για την επόμενη πενταετία.
      Πριν από 4 χρόνια την 1η Γενάρη του 2011 ο Δήμος Πρέβεζας βρέθηκε, όπως και όλη η  ελληνική κοινωνία μπροστά στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων 40 χρόνων.
   Συγχρόνως κλήθηκε να υλοποιήσει και τη νέα Διοικητική Δομή , το "σχέδιο Καλλικράτης."
     Μέσα σ' αυτό  το δύσκολο θεσμικό και οικονομικό περιβάλλον ο Δήμος  μας στάθηκε όρθιος.
    Στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν μπορεί να μην λύσαμε  όλα τα μεγάλα προβλήματα του  νέου Καλλικρατικού Δήμου μας , δώσαμε  όμως λύσεις σε αρκετά σημαντικά θέματα  και βάλαμε τις βάσεις για την επίλυση μεγάλων προβλημάτων.
    Σταθήκαμε χωρίς διακρίσεις στο πλευρό του Δημότη  με σεβασμό και δικαιοσύνη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του.
    Η Νέα Διοικητική Μεταρρύμιση το σχέδιο ΅Καλλικράτης΅ ενώ συνιστούσε βαθιά τομή στα πολιτικά δρώμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν συνοδεύτηκε  και από μια πολιτική  και οικονομική θωράκιση από το  Κεντρικό Κράτος.
-Ο θεσμός της Τ.Α  συνεχώς  συναντά εμπόδια από τους περιορισμούς και τις περικοπές τόσο του  θεσμικού πλαισίου όσο και των  σκληρών οικονομικών περικοπών που φθάνουν το 70%..

    Επιπλέον ο Δήμος μας βρέθηκε μπροστά σε αντιπάλους την γραφειοκρατική νοοτροπία και διοίκηση ,

-   Δίνοντας τη μάχη  με τα τεράστια  προβλήματα, που βασανίζουν τον τόπο μας.:
Επενδυτική στασιμότητα, ανεργία και ξεριζωμός των νέων μας, μέτριο επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης  και  ελλιπής εκπαιδευτική υποδομή σε βασικά έργα..
     Mετά την πρόσφατη Νέα εντολή από τον Πρεβεζιάνικο λαό,με παλαιούς και νέους συνεργάτες είμαστε όλοι  έτοιμοι να κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά.
-Eίμαστε αποφασισμένοι να  βάλουμε τέλος στους φραγμούς της ανάπτυξης,
- Kαι αυτό θα το πετύχουμε μέσω των έργων υποδομής, της προσέλκυσης επενδύσεων , την στήριξη των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και της αλιείας, την αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης και  του  εκπαιδευτικού συστήματος, των φροντίδα για τη νεολαία, την τουριστική ανάπτυξη και την προστασία του φυσικού και του πολιτιστικου περιβάλλοντος.
   H νέα θητεία συμπίπτει με τον σχεδιασμό  και την υλοποίηση  του Νέου Επιχειρησιακού  Προγράμματος 2014-2020.
Γι αυτό απαιτείται να γίνει ένας  σωστός σχεδιασμός εκέινων των αναγκαίων παρεμβάσεων που θα  επιτρέψουν στον Δήμο μας να καλύψει τις  ανάγκες του .
Η ευθύνη είναι συλλογική και απαιτεί την συμμετοχή όλων μας στις διαδικασίες σχεδιασμού  , οργάνωσης  και υλοποίησης του προγράμματος.
   - Στη  ¨Νέα θητεία που αρχίζει προωθούμε:
   Τον Κοινωνικό Διάλογο,  την Κοινωνική συμφωνία , την εκπροσώπηση όλων των πολιτών  ανεξάρτητα από ιδεολογικές, κομματικές και άλλες διαχωριστικές γραμμές.
  Η πολιτική που θα εφαρμόσουμε όπως  και στην πρώτη τετραετία θα χαρακτηρίζεται από τις αρχές της  αποτελεσματικότητας, της νομιμότητας και της διαφάνειας με μοναδικό σκοπό την προάσπιση του τοπικού συμφέροντος.
  Η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα και ο Δήμος μας, απαιτεί όραμα, πρόγραμμα, λύσεις ξεκάθαρες αποτελεσματικές , γενναίες που  υπερβαίνουν το χθες και προχωρούν  μπροστά
   Σ΄αυτή  την προσπάθεια δεν αρκεί  ΜΟΝΟ η  σκληρή δουλειά και το μεράκι.
  Χρειάζονται δημιουργικές ανατροπές.
  Απαιτούνται τομές και ρήξεις.
  Συγκρούσεις με κάθε λογική  και παλιά νοοτροπία που θέλει την Πρέβεζα καθηλωμένη  και στάσιμη.
   Ιδιαίτερα χρειάζεται το όραμα, ο σχεδιασμός και πρώτα  και  όλα η  συντεταγμένη προσπάθεια που θα   συνεγείρει όλους.
  Εξω από μικροπολιτικές  σκοπιμότητες και λογικές :
Δημότες, φορείς, πνευματική και πολιτική  ηγεσία:
   Δεν περισσεύει κανείς.
  Ως Δήμαρχος θα καταβάλλω  κάθε προσπάθεια και θα είμαι άμεσος, ενωτικός , αποτελεσματικός και συνεργάσιμος με όλους με σκοπό η Δημοκρατία και η Ανάπτυξη να συμβαδίζουν.
  Αγαπητοί προσκεκλημένοι
  Φίλες και φίλοι,
Σας ευχαριστώ που παρευρίσκεστε  σήμερα εδώ στην ορκωμοσία του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πρέβεζας.
-Nοιώθω την  ανάγκη να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου όλους ΜΑΖΙ και τον καθέναν ξεχωριστά.
-Ιδιαίτερα όμως να ευχαριστήσω τους επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Στέργιο Γιαννάκη, τον Βαγγέλη Τσοβίλη , τον Γιώργο Νϊτσα και τον Γιάννη Ρέντζο η συμβολή των οποιων υπήρξε καθοριστική στο έργο του Δημοτικού Συμβουλίου  που με  γνώμη, με θετικές θέσεις και προτάσεις βοήθησαν σημαντικά στο κτίσιμο του νέου Δήμου.
- Kαι  είμαι βέβαιος  πως  και τα μέλη του Νέου  Δημοτικού  Συμβουλίου  θα ακολουθήσουν το παράδειγμα  του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου.
Βάζοντας το καλό του τόπου πάνω από οποιαδήποτε   άλλη σκοπιμότητα.
     Το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να αποτελέσει για μας πεδίο διαλόγου και σύνθεσης  των απόψεων και όχι χώρο στείρων αντιπαραθέσεων.
Η κρίση που βιώνουμε  επιβάλλει σε όλους  μας να αλλάξουμε.
     Μεγάλο μερίδιο  στο σημαντικό έργο που επιτελέσαμε την τετραετία που πέρασε έχουν και όλοι οι εργαζόμενοι στον Δήμο Πρέβεζας.
Τους ευχαριστώ θερμά και τους ζητώ να  εντείνουν τις προσπάθειές τους για ην καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου μας.
Θέλω  επίσης να  ευχαριστήσω  και  όλους όσους μας  εμπιστεύτηκαν στις εκλογές του Μαίου για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε πριν 3 χρόνια αλλά και όσους δεν μας ψήφισαν για τον δικό τους λόγο.
    Με το χέρι στην καρδιά και το βλέμμα στραμμένο σε όλους τους Πρεβεζάνους, στον άνεργο, στον αγρότη, στον εργαζόμενο, στον επιστήμονα και πρώτα απ΄όλα στη νέα γενιά η οποία είναι η πιό αδικημένη γιατί η δική μας απληστία  τους  απαλλοτρίωσε το μέλλον τους.

    Δώσαμε όρκο πολιτικής εντιμότητας , όρκο συνέπειας και σκληρής δουλειάς.
  Γνωρίζουμε ότι αναλαμβάνουμε στο μέσο της μεγαλύτερης κρίσης. Γι¨αυτό και επιβάλλεται να παλαίψουμε όλοι ΜΑΖΙ για μια τοπική Αυτοδιοίκηση που θα υπερβαίνει τις παθογένειες του σήμερα.
   Ολοι μας έχουμε πλήρη συναίσθηση του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού περιβάλλοντος που καλούμαστε να λειτουργήσουμε.
   Σίγουρα η πορεία μας δεν θα είναι εύκολη.
   Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν
   Ομως, όπως έχω ξαναπεί,είμαστε εδώ για τα δύσκολα.
    Γι΄αυτό αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη  να  συνεχίσω να αγωνίζομαι με την ίδια υπομονή και εμμονή  για την επίλυση των προβλημάτων.
Είμαστε αποφασισμένοι  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι  με συνέπεια και  ήθος, με πολιτική εντιμότητα   και τόλμη να  πράξουμε τα  μέγιστα , για την εκπλήρωση της λαικής εντολής και να αναδείξουμε την Τ.Α  από παρία του      συστήματος  σε πρωταγωνιστή όπως αρμόζει στον θεσμό.
Στην προσπάθεια άσκησης των καθηκόντων μας προσδοκούμε  και στην ενεργό συμμετοχή κάθε συνδημοτη με στόχο την κοινή  αντιμετώπιση των δυσκολιών και την δικαιότερη διευθέτηση των ατομικών και συλλογικών  ζητημάτων,
  -Η Πρέβεζα μας ενώνει-
Θα προχωρήσουμε  ολοι μαζί αξιοποιώντας περισσότερο  αυτά που μας ενώνουν αφήνοντας κατά μέρος αυτά που μας χωρίζουν.
Πιστεύω ότι όλοι θέλουμε να δουλέψουμε γι΄αυτά που μας ενώνουν.
    Γι΄αυτό  θα συνεργαστούμε και με τις άλλες παρατάξεις στα όργανα του Δήμου.
    Την εποχή που ζούμε έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
   Να συννενοηθούμε επιτέλους.
Προσδοκία και ελπίδα όλων μας είναι να εξασφαλίσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο , το αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα όλων μας για μια  ανθρώπινη ζωή σ΄ένα ανθρώπινο Δήμο.
   Γι αυτο θα προωθήσουμε και θα στηρίξουμε πολιτικές που θα ανακουφίζουν την κοινωνία μας και κυρίως τους αδύναμους.
     Η  κοινωνική πολιτική, ο Δήμος της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης είναι η στρατηγική μας πολιτική.
    Επίσης η βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών μας είναι κορυφαίος στόχος.
    Ηρθε  η ώρα να αναπτύξουμε μι ολοκληρωμένη πολιτική για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας.
    Αγαπητοί Συνάδελφοι-Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Δεν έχουμε καμμία δικαιολογία να διαψεύσουμε τις προσδοκίες και τις ελπίδες των Δημοτών μας για ένα καλύτερο μέλλον.
Δεν πρέπει επίσης να ξεχάσουμε καθ¨ολη  την διάρκεια της θητείας  μας ότι εκλεγήκαμε όχι για να εξουσιάζουμε αλλά για να υπηρετήσουμε  αυτό τον  λαό και αυτόν τον τόπο.
Το χρέος  που αναλαμβάνουμε είναι βαρύ  και η ευθύνη  τεράστια.
   Γνωρίζουμε  ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες.
   Οι εποχές δεν είναι εύκολες.
   Μπορούμε όμως να στηριχθούμε σε μια σημαντική παρακαταθήκη τρισήμισυ χρόνων και να πάμε ένα βήμα πιό μπροστά.
  Γι¨αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου και όλους τους εργαζόμενους για την δουλειά  που έγινε σ΄αυτή την πρώτη κρίσιμη περίοδο του Καλλικράτη.
   Αλλά και όλεςς τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στην εξέλιξη του  Δήμου.
  Σεβόμαστε  το παρελθόν και κοιτάζουμε ΜΟΝΟ μπροστά.

  Καλή δύναμη και καλή μας επιτυχία. 


Δείτε τα video



Δεν υπάρχουν σχόλια: