Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Διάταξη-ρουσφέτι υπέρ ΠΑΣ Γιάννενα, ΟΦΗ και Πανιωνίου, με την οποία, οι ομάδες θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, παρόλο που δεν είχαν καταφέρει να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. μέσα σε νομοσχέδιο για υδατοκαλλιέργειες


Στο νομοσχέδιο για τις υδατοκαλλιέργειες αποφάσισε για άλλη μία φορά η κυβέρνηση να τα κάνει... μούσκεμα με ένα ρουσφέτι ολκής για ποδοσφαιρικές ΠΑΕ. Βάσει της τροπολογίας -που πλέον είναι νόμος- «δώρο» σε Πανιώνιο, Γιάννενα και ΟΦΗ, οι ομάδες θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, παρόλο που δεν είχαν καταφέρει να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Επί της ουσίας τούς δίνεται παράταση έως τις 18 Σεπτεμβρίου για να καταθέσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), έναν μήνα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος!
Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν οι βουλευτές από Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΑΝ.ΕΛ., ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ. και ΚΚΕ δήλωσαν ότι καταψηφίζουν και η Χρυσή Αυγή «παρών».
Τα προβλήματα
Ο κ. Τασούλας παραδέχτηκε, πάντως, ότι με τροπολογίες δεν λύνονται τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο αυτόν και προανήγγειλε ότι σύντομα θα δώσει προς διαβούλευση το αθλητικό νομοσχέδιο.
Ο υπουργός Πολιτισμού επισήμανε την ανάγκη να ψηφιστεί η νέα ρύθμιση που έχει -όπως είπε- επείγοντα χαρακτήρα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε σε ομόφωνη απόφαση της Σούπερ Λιγκ, της διοργανώτριας Αρχής ποδοσφαίρου, η οποία υπέβαλε σχετικό αίτημα.



Απαντώντας στη βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, που τόνισε ότι πρέπει να εξεταστεί το γεγονός ότι ποδοσφαιρικές ομάδες δίνουν εκατομμύρια για μεταγραφές παικτών αλλά την ίδια ώρα εμφανίζονται να μην μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, ο κ. Τασσούλας τόνισε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά τρεις τέσσερις κυρίως περιφερειακές ομάδες, που δεν έχουν τέτοια οικονομική δυνατότητα και δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές που κάνουν μεταγραφές εκατομμυρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: