Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ορκίστηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Ορκίστηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου


Στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 30 Αυγούστου 2014, η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, των Αντιπεριφερειαρχών Π.Ε. Άρτας κ. Βασιλείου Ψαθά, Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτου Ιωάννου και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, η θητεία του οποίου ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Κ. Τασούλας, οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, οι βουλευτές κ.κ. Α. Ασημακοπούλου, Γ. Στύλιος, Δ. Τσουμάνης, Στ. Καλογιάννης, Χρ. Γκόγκας, Δήμαρχοι της Ηπείρου, οι Πρυτανικές Αρχές, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός- καλωσόρισμα των νέων περιφερειακών συμβούλων από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος υπογράμμισε πως όλοι όσοι συμμετέχουν έχουν έναν κοινό σκοπό, την ανάπτυξη της Ηπείρου.

«Η νέα θητεία ξεκινά με καλύτερους οιωνούς. Στα τρεισήμισι χρόνια βάλαμε τις βάσεις στην οργάνωση των Υπηρεσιών, προωθήσαμε και σημαντικές παρεμβάσεις περιφερειακού και τοπικού χαρακτήρα. Έχουμε ετοιμάσει τον προγραμματισμό της νέας περιόδου, είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε το νέο ΕΣΠΑ.
Καταγράψαμε πρωτιές σε όλη την Ελλάδα: Στις απορροφήσεις, στο σχεδιασμό, σε έργα προστασίας Περιβάλλοντος. Ήμαστε η Περιφέρεια, που ενέταξε πρώτη έργο στη νέα προγραμματική περίοδο.
Η δεύτερη θητεία μας θα κριθεί επιτυχημένη, αν καταφέρουμε να "αναστήσουμε" τις παραγωγικές δυνάμεις, με πρώτες του πρωτογενή τομέα, να ανασυγκροτήσουμε το παραγωγικό μοντέλο της Ηπείρου, να προστατεύσουμε με έργα το περιβάλλον, να ολοκληρώσουμε τις μεγάλες υποδομές που ακόμη χρειάζεται η Ήπειρος. Εν τέλει, θα κριθεί επιτυχημένη αν καταφέρουμε να γεφυρώσουμε ανισότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν, να συμβάλλουμε με τις όλες μας τις δυνάμεις στο πεδίο της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης» τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Ηπείρου.

«Γνωρίζουμε- και άλλωστε το ζούμε καθημερινά- ότι το έργο μας δεν είναι εύκολο. Η δική μας επιτυχία, θα είναι επιτυχία και των πολιτών της Ηπείρου. Για αυτό θέλουμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία όλων, εντός και εκτός Περιφερειακού Συμβουλίου. Μπορεί να μην συμφωνούμε όλοι σε όλα, μπορούμε όμως και με διαφορετικές προσεγγίσεις αρκεί να έχουν μοναδικό σκοπό τα συμφέροντα των Ηπειρωτών, να οδηγούμαστε στις καλύτερες δυνατές λύσεις και προτάσεις» τόνισε σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους περιφερειακούς συμβούλους του απερχόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου, οι οποίοι με τη συμμετοχή και τη συνδρομή τους συνέβαλλαν στο έργο της Περιφέρειας αλλά και στη στήριξη του νέου θεσμού, και έκλεισε καλωσορίζοντας τους νέους περιφερειακούς συμβούλους.

perifereia1

Να σημειώσουμε πως η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε με ισχυρή παρουσία της αστυνομίας έξω από το κτίριο της Περιφέρειας, αφού από το πρωί πραγματοποιήθηκαν αντιφασιστικές διαδηλώσεις ενάντια στην παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.


Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. Άρτας : ΨΑΘΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. Θεσπρωτίας ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. Ιωαννίνων: ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ)
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. Πρέβεζας : ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ)

«ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»
ΚΑΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ)
ΒΑΡΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΙΜΟΥ - ΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΔΗΜΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΑΡΡΑ ΗΛΙΑΝΑ
ΦΙΛΗ - ΠΑΣΧΑΛΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ- ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΟΤΣΗΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ
ΣΙΑΡΑΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΙΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΥΡΟΥ - ΟΥΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ(ΝΑΤΑΣΣΑ)
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΗΤΡΟΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΟΥΛΑ)
ΚΑΤΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΝΤΕΤΣΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΟΡΓΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΑΓΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΛΑΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΡΓΑΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΚΕΛΛΥ)
ΜΠΟΥΜΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΣΠΥΡΕΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΓΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Βησσαρίωνα
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

«ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»
ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Θεοδώρου
ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ - ΚΟΙΛΙΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΤΖΕΝΗ)
ΓΚΟΥΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ (επικεφαλής παράταξης)
ΤΣΙΚΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΪΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΚΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ)

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»
ΧΑΜΠΙΜΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΖΑΨΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (επικεφαλής παράταξης)
ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)
ΖΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»
ΖΙΩΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΟΛΓΑ (ΟΛΥ) (επικεφαλής παράταξης)
ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για την ΗΠΕΙΡΟ»
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (επικεφαλής παράταξης)
ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ»
ΖΗΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: