Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Νίκος Ζήκος, περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου της «Αριστερής Παρέμβασης για την Ήπειρο»: «Οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι στο αντιαγροτικό στόχαστρο»

Νίκος Ζήκος: «Οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι στο αντιαγροτικό στόχαστρο»

Σε γραπτή του δήλωση ο περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου της «Αριστερής Παρέμβασης για την Ήπειρο», Νίκος Ζήκος, αναφέρει:

ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Μετά τους φρουτοπαραγωγούς, στο αντιαγροτικό στόχαστρο συγκυβέρνησης και ΕΕ μπήκαν και οι 150.000 οικογένειες των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, με τις πρωτοφανείς περικοπές και τη μεγάλη καθυστέρηση πληρωμής των εξισωτικών αποζημιώσεων του 2013. Η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται για την αποπληρωμή των κτηνοτρόφων εάν δεν γίνει «νομοθετική ρύθμιση» για τους βοσκοτόπους(ζήσε Μάη μου).
Η πολιτική συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΕΕ (νέα ΚΑΠ) με τη πλήρη συναίνεση της περιφέρειας Ηπείρου οδηγεί σε αφανισμό τη ντόπια παραγωγή και σε μαζικό ξεκλήρισμα τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, σε όφελος των μεγάλων κτηνοτροφικών μονάδων - επιχειρήσεων των βόρειων χωρών της ΕΕ, των εισαγωγέων και μεγαλεμπόρων και σε βάρος των εργαζόμενων καταναλωτών.
Ως «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ», στηρίζουμε τα αιτήματα και τους αγώνες των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και διεκδικούμε :
-1. Επαναφορά των βοσκοτόπων στο προηγούμενο καθεστώς. Άμεση πληρωμή του συνολικού ποσού των καθυστερούμενων εξισωτικών αποζημιώσεων.
-2. ΟΧΙ στις περικοπές επιδοτήσεων με τον «προκρούστη» των αυθαίρετων και αντικοινωνικών κριτηρίων «επιλεξιμότητας» (ηλικία, τόπος κατοικίας, ελάχιστη έκταση βοσκοτόπου κ.ά.).
-3. Κατάργηση ΦΠΑ σε ζωοτροφές, εφόδια, φάρμακα, για τη μείωση του κόστους παραγωγής.
-4. Χαμηλότοκα δάνεια και άλλα κίνητρα για συνεταιριστική κτηνοτροφική παραγωγή (παραχώρηση χρήσης των βοσκοτόπων του δημοσίου κ.ά.). Επαναφορά της ΔΩΔΩΝΗ στο προηγούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς χωρίς αποζημίωση και πλήρη έλεγχο σε ότι έχει γίνει από τη μέρα που την πήραν οι ιδιώτες.
-5. Άμεση δημιουργία έργων υποδομής για την προστασία και την ανάπτυξη της ντόπιας κτηνοτροφικής παραγωγής (βελτίωση και καλλιέργεια βοσκοτόπων, φτηνό ρεύμα και νερό, ποτίστρες, ταΐστρες, αγροτικοί δρόμοι κ.ά.).
Καλούμε τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με όλους τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - κεφαλαίου.

27/8/2014
Ζήκος Νίκος περιφερειακός σύμβουλος
ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΉΠΕΙΡΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: