Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Με οικονομική καταστροφή απειλούνται οι παραγωγοί του Φαναρίου Πρέβεζας, γιατί δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους, στις λαϊκές και στους υπαίθριους πάγκους

Με οικονομική καταστροφή απειλούνται οι παραγωγοί του Φαναρίου.

Mε οικονομική καταστροφή απειλούνται οι παραγωγοί του Φαναρίου οι οποίοι μετά την ψήφιση του νόμου 4264/2014 δεν μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα του στις λαϊκές αγορές ή σε υπαίθριους πάγκους.

  Η περιοχή του Φαναρίου είναι καθαρά αγροκτηνοτροφική και υπολογίζεται ότι περισσότερα από 1.000 άτομα τα οποία ζουν από το συγκεκριμένο επάγγελμα δεν θα μπορέσουν να διαθέσουν τα προϊόντα τους και τη νέα περίοδο εφόσον δεν αλλάξει κάτι από πλευράς Υπουργείου.

  Εκτός από τα οπωροκηπευτικά τα οποία αυτή την στιγμή βρίσκονται προς το τέλος τους οι αγρότες του Φαναρίου ανησυχούν ιδιαίτερα για τη διάθεση μεγάλων ποσοτήτων οσπρίων (κυρίως φακή και φασόλι) προϊόντα που στην πλειοψηφία τους διέθεταν σε λαϊκές αγορές ή υπαίθριο εμπόριο.

  Ο κάμπος παράγει τουλάχιστον 600 τόνους φασόλια εκλεκτής ποιότητας που έχουν μεγάλη ζήτηση στις λαϊκές αγορές ποσότητα ωστόσο που οι καλλιεργητές δεν γνωρίζουν που και αν θα διαθέσουν φέτος.

  Οι ίδιοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου με τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να καταφέρουν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και ζητούν την παρέμβαση των τοπικών φορέων προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις προς το Υπουργείο για να αρθεί η αδικία που έγινε και επιβαρύνει όχι μόνο τους ίδιους αλλά και τους καταναλωτές, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν είδη «από το χωράφι στο ράφι», χωρίς την επιβάρυνση των μεσαζόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: