Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας διοργανώνει αγώνες ορεινού τρεξίματος και διάθλου στην Πάργα με την επωνυμία «Αγγελος Φέτσης 2014», την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014, το απόγευμα. Διαβάστε την προκήρυξη των αγώνων.



Εδώ μπορείτε να δείτε και να καταβάσετε την προκύρυξη http://bit.ly/1lhzTmb

«Αγγελος Φέτσης 2014»
Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος  και Διάθλου
ΠΑΡΓΑ14 Σεπτεμβρίου 2014

Προκήρυξη των αγώνων
Ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας  συνδιοργανώνει με την Ολυμπίάδα Ιωαννίνων  αγώνες ορεινού τρεξίματος  και διάθλου στην Πάργα  με την επωνυμία «Άγγελος Φέτσης 2014»  και είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του Ολυμπιονίκη Άγγελου Φέτση , ο οποίος έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθηνών το 1896 και συνδέεται ιστορικά με την πόλη της Πάργας  .

Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα ορεινού τρεξίματος  έχουν όλοι οι δρομείς που έχουν συμπληρώσει το16ο έτος της ηλικίας τους  καιστον δίαθλο οι   αθλητές  που έχουν συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση, αρκεί νασυμπληρώσουν και να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα (Δήλωση Συμμετοχής &Υπεύθυνη Δήλωση). Για συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών, είναι απαραίτητη ηΥπεύθυνη Δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα

Ημερομηνία: Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014


Τόπος: Πάργα και Κεντρική Παραλία Πάργας (Κρυονέρι)

 Πρόγραμμα Διοργάνωσης : Αγώνες Διάθλου: ώρα 16:45 ,τεχνική ενημέρωση στηνεκκίνηση
 Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος: ώρα 18:45 ,τεχνική ενημέρωση στην εκκίνηση

Ώρα αγώνα: 17:00μ.μ. 18:30 Αγώνες διάθλου και 19:00 Αγώνες ΟρεινούΤρεξίματος 7200 μ.

Ώρα προσέλευσης : 15:30μ.μ.

ΚανονισμοίΟρεινού Τρεξίματος  7200μΔικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες ορεινού τρεξίματος έχουνόσοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους  και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχικήκατάσταση, αρκεί να συμπληρώσουν και να υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα(Δήλωση Συμμετοχής & Υπεύθυνη Δήλωση).Για συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών,είναι απαραίτητη η Υπεύθυνη Δήλωση από γονέα ή κηδεμόνα.

       Ο ιαθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς  να σχηματίζουν ομάδες εμποδίζοντας έτσι τουςαθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν.Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται οτι πρέπει να κάνει άκρη για να προσπεραστεί θα πρέπει να μείνει στην εσωτερικήπλευρά της πλαγιάς.Η διοργάνωση αναλαμβάνει την προμήθεια  των αθλητών με νερό σε δύο σημεία της διαδρομής. Η συντόμευση ( κόψιμο) της διαδρομής απαγορεύεται και τιμωρείται με αποκλεισμό.Οι ενστάσεις για οποιονδήποτε λόγο γίνονται από τον ίδιο τον αθλητή το αργότερο  15 λεπτά μετά  τον τερματισμό του.Η Επιτροπή Αγώνωναναλαμβάνει να επιτηρήσει τη διαδρομή του αγώνα με εξειδικευμένα στελέχη σεθέματα ασφάλειας,διάσωσης και παροχής ιατρικής βοήθειας στους αθλητές που θα βρεθούν σε ανάγκη.Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων καταμήκος της διαδρομής όπως πλαστικά μπουκάλια ή πλαστικές συσκευασίες στερεάςτροφής.Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας θα υπάρχει πλαστικός σάκος απορριμάτων.



Διαδρομή7200μ : :  Ξεκινάμε από την κεντρική παραλία της Πάργας ( Κρυονέρι)και κατευθυνόμαστε ανατολικά.Αφού συμπληρωθούν περίπου 1000 μέτρα σε άσφαλτο ξεκινάει μια ορεινή ανηφορική διαδρομή περίπου 250 μέτρων με αρκετή κλίση ,ακολουθούν 1100 μέτρα που αποτελούνται από ευθείες και ανηφόρες-κατηφόρες με μικρή κλίση.Όταν συμπληρωθούν 2350  μέτρα βρισκόμαστε στη διασταύρωση του Λίχνου,στρίβουμε δεξιά και συνεχίζουμε για περίπου 800 μέτρα με ευθείες ,ανηφόρες-κατηφόρες μικρής κλίσης .Μετά από αυτό ξεκινάει μια συνεχόμενη ανηφόρα 1200 μέτρων.Συνεχίζουμεμε ευθείες,ανηφόρες- κατηφόρες για τα υπόλοιπα 500 μέτρα.Τα υπόλοιπα 2350 μέτρα είναισυνεχόμενη κατηφόρα με μικρές και μεγάλες κλίσεις.Τερματίζουμε στην παραλίαΚρυονερίου.

Κανονισμοί Διάθλου:  Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης, με εγκεκριμένο μαγιό όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά στο Open Water,απλό κολυμβητικό μαγιό ή στολή τριάθλου (ξεχωριστή κατηγορία). Πλευστικά ήκολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.) δεν επιτρέπονται, όπωςκαι αναπνευστικά βοηθήματα (αναπνευστήρες). Πριν την εκκίνηση οι συμμετέχοντεςέχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.Περιγραφή αγώνα: Μεγάλες σημαδούρες θα ορίζουν τη διαδρομή. Παραπλέον σκάφος θα δείχνει την πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί.Στην περίπτωση, που κάποιος εκ των συμμετεχόντων νιώσει αδιαθεσία και δε μπορείνα συνεχίσει, κάνει νεύμα με το σκουφάκι του, ώστε να τον εντοπίσει το διασωστικό σκάφος και να τον περισυλλέξει. Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις αποστάσεις από τις οποίες ο κολυμβητής/τρια μπορεί να επιλέξει αυτή που επιθυμεί. Ο αγώνας περιλαμβάνει τις αποστάσεις των : α)  Για αθλητές έως 16 ετών 600 κολύμπι και 1000μτρέξιμο β) για γυναίκες 600 κολύμπι  και1000μ τρέξιμο γ) Για 16 ετών και άνω 600 κολύμπι και 5000 τρέξιμο.

Διαδρομή 5 χιλιομέτρων του διάθλου  :  Αφού τελειώωσει το κολύμπι ξεκινάνε τα 5 χιλιόμετρα από την κεντρική παραλία της Πάργας ( Κρυονέρι) και κατευθύνεται ανατολικά.Αφού συμπληρωθούν περίπου 1000 μέτρα σε άσφαλτοξεκινάει μια ορεινή ανηφορική διαδρομή περίπου 250 μέτρων με αρκετήκλίση ,ακολουθούν 1100 μέτρα που αποτελούνται από ευθείες καιανηφόρες-κατηφόρες με μικρή κλίση.Όταν συμληρωθούν 2350  μέτρα βρισκόμαστε στη διασταύρωση του Λίχνου,στρίβουμε αριστερά ,μπαίνουμε στο κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην Πάργα καιδιανύουμε τα υπόλοιπα 2650 μέτρα σε άσφαλτο και κατηφόρα που καταλήγει στοντερματισμό στην παραλία Κρυονερίου.

Χρονομέτρηση : Ηλεκτρονική  . 

Εγγραφές: Την ημέρα του αγώνα, οι συμμετέχοντες πρέπει ναβρίσκονται στο χώρο της γραμματείας μία ώρα πριν την εκκίνηση, έτσι ώστε ναεπιβεβαιώσουν την εγγραφή τους και να παραλάβουν το νούμερό τους.

Έπαθλα: Στους τρεις  πρώτους/τες  νικητές/τριες  της γενικής κατηγορίας των 7200μκαι του διάθλου  θα δοθούν κύπελλα . Επίσηςθα δοθούν κύπελλα στους νικητές -τριες στην κατηγορία 40 έως 50 και κύπελο στονπρώτο νικητή ή νικήτρια στην κατηγορία 50-60.Σε όλους τους άλλους συμμετέχοντεςθα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Κόστος συμμετοχής: Χωρίς κόστος.

Δηλώσεις συμμετοχής: Οιενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014.

Δήλωση συμμετοχής  «Άγγελος Φέτσης 2014» ΠΑΡΓΑ 

Αποστείλετε στο MAIL τα παρακλατω στοιχεία

ή εναλλακτικά κατεβάστε τη φόρμα από αυτό το εξής Link: (http://bit.ly/1rYjtgH) και αποστείλετε τη συμπληρωμένη στο mail:   nauticalclubparga@hotmail.com

*Υποχρεωτικά πεδία (Necessary fields)

*'Oνομα(First Name): 
*Επώνυμο(Last name):
'Oνομα Πατέρα(Father's name):
*Έτος Γέννησης(Birth Date):
*'Φύλο (Genre)
*Σύλλογος(Club): π.χ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣLEPANTOSKAMANDRIOSΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣOXYGENΓ.Σ. ΑΛΚΑΙΟΣMAD CATSCHIOSRUNNINGΑπόλλων Δυτ. ΑττικήςΝΑΥΤ. ΟΜ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΚΤΛ.
Οδός - Αριθμός(Street): 
Πόλη(City): 
T.K.(Postal Code): 
Τηλέφωνο(tel.): 

E-MAIL: 


ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ :Συμμετέχω στον  αγώνα δρόμου και στον δίαθλο «Άγγελος Φέτσης 2014» με την απόλυτη προσωπική μου ευθύνη έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις που βεβαιώνουν ότι είμαι ικανός για αθλητική αγωνιστική δραστηριότητα, παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον του διοργανωτή για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία και συναινώ στην ελεύθερη χρήση του ονόματος /και φωτογραφικού μου υλικού σχετικού με τον αγώνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Οι αθλητές κάτω των 18 ετών να έχουν υπεύθυνη δήλωση του γονέα ότι μπορεί να συμμετέχει στους αγώνες και ότι  έχει πραγματοποιήσει όλες τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις


Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη  10 Σεπτεμβρίου 2014 .


Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωσή σας.

http://patatoukos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: