Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Να πως στην Πρέβεζα, οι ποδηλατόδρομοι γίνονται parking και... η ζωή των κατοίκων ...ποδήλατο










Επειδή πολύς λόγος γίνεται για τον ποδηλατόδρομο που γίνεται στην Κυανή Ακτή και για την κατασκευή του οποίου πρέπει να κοπούν δέντρα πολλών ετών, αποκαλύπτουμε σήμερα τι μοίρα επεφύλαξαν οι αρμόδιες αρχές του τόπου μας, Δήμος, τροχαία κτλ στους ήδη κατασκευασμένους ποδηλατόδρομους της Πρέβεζας που βρίσκονται στην καρδιά της πόλης και για τους οποίους έχουν δαπανηθεί αρκετά χρήματα αφού διαθέτουν ειδικό οδόστρωμα και έχουν γίνει οι απαραίτητες σημάνσεις.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε φαίνεται ότι ο ποδηλατόδρομος απέναντι από το παλιό ΚΤΕΛ στην οδό Μερκούρη που οδηγεί στην συνοικία όπου βρίσκονται σχεδόν όλα τα φροντιστήρια της Πρέβεζας έχει μετατραπεί σε μόνιμο parking αυτοκινήτων.

Αν προσπαθήσουν κάποιοι ποδηλάτες να περάσουν με τα ποδήλατά τους την παραπλεύρως ευρισκόμενη Λεωφόρο Ειρήνης αυτή κατευθείαν θα μετατραπεί... σε Λεωφόρο Πολέμου, αφού οι οδηγοί των αυτοκινήτων στο δρόμο αυτό δεν υπολογίζουν τους ποδηλάτες.



Στον δρόμο αυτόν θα έπρεπε να αφαιρεθεί η δυνατότητα να παρκάρουν αυτοκίνητα από την μια πλευρά του δρόμου και να γίνει ποδηλατόδρομος που θα ανήκει στους ποδηλάτες και δεν θα εγκαταλειφθεί στην τύχη του όπως ο ποδηλατόδρομος της φωτογραφίας που δημοσιεύουμε.

Η Πρέβεζα λοιπόν δεν επιφυλάσσει καλή μεταχείριση στους ποδηλάτες.

Όπως μάλιστα μας επισημαίνει ιδιοκτήτης καταστήματος μοτοποδηλάτων δεν είναι τυχαίο που κάποτε η Πρέβεζα ήταν η δεύτερη πόλη μετά το Μεσολόγγι που αγοράζονταν ποδήλατα ενώ τώρα έχει πέσει σε χαμηλότερα  επίπεδα η αγορά ποδηλάτων. Τυχαίο;

podilatodromio 2

podilatodromio

podilatodromio 3 fonto


www.prevezaposto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: