Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Λουκέτο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης!!!

Λουκέτο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης!!!

Με το χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκε σήμερα το ρεπορτάζ μας, που υπογράμμιζε την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η λειτουργία της Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας(Σε οριακή κατάσταση η ΛΓ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Άρτας).


Δυστυχώς φαίνεται πως το ρεπορτάζ δεν προβλημάτισε κανέναν από τους τοπικούς φορείς προκειμένου να ενεργοποιηθούν και φτάσαμε σήμερα 31-3-2014 με τη ΛΓ' Εφορεία Αρχαιοτήτων να ανακοινώνει το κλείσιμο του αρχαιολογικού Μουσείου της Νικόπολης μέχρι νεοτέρας, λόγω έλλειψης προσωπικού!


IMG 9968

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του atpreveza.gr στους 18 απολυμένους υπαλλήλους της ΛΓ' Εφορείας Αρχαιοτήτων προστέθηκαν άλλοι δύο υπάλληλοι, με αποτέλεσμα να καταστεί αδύνατη η λειτουργία του αρχαιολογικού μουσείου της Νικόπολης.
Έτσι ένα Μουσείο κόσμημα και πόλος έλξης για δεκάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το οποίο "δημιουργήθηκε" με πολύ προσωπικό κόπο, αφοσίωση και μεράκι από τους υπαλλήλους που υπηρέτησαν στη ΛΓ' εφορεία αρχαιοτήτων από σήμερα το πρωί είναι κλειστό!

IMG 9965

Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ενώ όλοι μιλούν για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία θα επιτευχθεί και μέσα από τον πολιτισμό και τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής, φτάσαμε στο σημείο το αρχαιολογικό μουσείο της Νικόπολης να βάζει λουκέτο και στην πύλη να δεσπόζουν δύο πινακίδες στα ελληνικά και στα αγγλικά που πληροφορούν τον επισκέπτη ότι το Μουσείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας.
«Μια ναυμαχία. Μία πόλη. Μία Αυτοκρατορία» αναγράφει η επιγραφή που δεσπόζει στο Μουσείο κι εμείς θα προσθέσουμε.. «Κανένα Μουσείο, καμία ευαισθησία, καμία ντροπή»...

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Πάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: