Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Walt Disney's & Salvador Dali - Destino 2003. Απολαύστε το αριστουργηματικό μικρού μήκους animation της συνεργασίας τους που ολοκληρώθηκε 58 χρόνια μετά...



Πρόκειται για το αριστουργηματικό μικρού μήκους animation, «Destino» (Πεπρωμένο) στο οποίο συνεργάστηκαν δύο μεγάλες φυσιογνωμίες, δύο ογκόλιθοι του είδους του ο καθένας, ο μεγάλος σουρεαλιστής καλλιτέχνης Σαλβαντόρ Νταλί με τον σημαντικότερο εμπνευστή κινουμένων σχεδίων Γουόλτ Ντίσνεϊ.

Μεταξύ του 1945 και του 1946, και μετά το «Fantasia», ο Νταλί εμπνεύστηκε αλλά και ζωγράφισε μια ολόκληρη ιστορία που με τη βοήθεια του Τζον Χέντς, συνεργάτη του Ντίσνεϊ, της δόθηκε η κίνηση προκειμένου να γίνει ένα πρωτότυπο, σουρεαλιστικών μεταβαλλόμενων εικόνων, κινούμενο σχέδιο.

Όμως μετά από 8 μήνες δουλειάς έμεινε ανολοκλήρωτο μέχρι που μετά από 58 χρόνια ήρθε η ώρα του να συνθέσουν όλα όλα υπήρχαν στα αρχεία της εταιρίας και να δει ο κόσμος το αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής ολοκληρωμένης.
Το animation στηρίχθηκε στο σουρεαλιστικό μοτίβο του καλλιτέχνη με τις αναφορές του στο Φρόιντ και τις διπλής σημασίας εικόνων του που μεταβάλλονται αριστουργηματικά δημιουργώντας ένα ντελίριο των συναισθημάτων και του υποσυνείδητου.



Απολαύστε το 6λεπτο συλλεκτικό animation.



www.tifosi.gr
http://antikleidi.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: