Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για τη φύλαξη και ασφάλεια των παραμεθορίων περιοχών της Ηπείρου.



ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15 105 52 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.:210-3243822 – Fax: 2103243281

Αθήνα 14-3-2014


ΨΗΦΙΣΜΑ


Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, οι Ομοσπονδίες, οι Ενώσεις, οι Αδελφότητες και εν γένει τα σωματεία της Ηπειρωτικής Αποδημίας που υπογράφουμε, υψώνουμε φωνή αγωνίας για την κατάσταση των χωριών των παραμεθόριων επαρχιών της Ηπείρου, που βρίσκονται στο έλεος κυριολεκτικά, οργανωμένων συμμοριών, ληστών, εμπόρων ναρκωτικών και όπλων. Δε μας έφτανε η φτώχεια μας έχουμε και τους εγκληματίες.
Η κατάσταση στα ρημαγμένα χωριά μας, από την άποψη της οξυμένης εγκληματικότητας, πάει από το κακό στο χειρότερο. Τα έρημα χωριά, με τους λίγους ηλικιωμένους κατοίκους, αποτελούν πρόσφορο έδαφος για τις κάθε ειδών συμμορίες που κυρίως περνούν από τα αφύλακτα σύνορα και κάνουν στην κυριολεξία πλιάτσικο.
Και η κατάσταση πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο και εκτείνεται σε όλη πλέον την ημιορεινή και ορεινή ζώνη όλης της Ηπείρου, από τα σύνορα μέχρι τα χωριά ακόμα και της Άρτας και της Πρέβεζας.

Η εντεινόμενη φτώχεια, η ανεργία, η οικονομική εξαθλίωση των πλατειών λαϊκών μαζών, η πλήρης ανατροπή καθημερινά των κοινωνικών δομών (όσων έστω και υποτυπωδώς υπήρχαν και λειτουργούσαν), ως αποτέλεσμα των ακολουθούμενων αντιλαϊκών πολιτικών, συντελούν στην ανάπτυξη της εγκληματικότητας. Και στην Ήπειρο ένα λόγο παραπάνω. Βλέπουμε την ανεργία να μεγαλώνει, κλείνουν επιχειρήσεις, η φτώχεια φουντώνει. Η ακολουθούμενη αγροτική πολιτική της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και της αναθεωρημένης ΚΑΠ, με τις ποσοστώσεις στην παραγωγή, την ουσιαστική προτίμηση των εισαγωγών αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων, την ανέλεγκτη εισαγωγή ζωοτροφών, την κατάργηση της ονομασίας τόπου προέλευσης προϊόντων, των αλλεπάλληλων χαρατσιών, της απαράδεκτης αύξησης των τοπικών φόρων, της ολοκληρωτικής παράδοσης σε ιδιωτικά κεφάλαια της παραγωγικής διαδικασίας, του φυσικού περιβάλλοντος και των δομών, θα δώσει χαριστική βολή στην όποια παραγωγική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα. Τα χωριά θα ερημώσουν ακόμη παραπάνω.

Από την άλλη, τα αστυνομικά όργανα και αυτά τα ελάχιστα που υπάρχουν δεν έχουν τα απαραίτητα εφόδια. Προσπαθούν να λειτουργήσουν με ληγμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα, δεν έχουν διόπτρες, δε διαθέτουν θερμικές κάμερες, δεν έχουν καύσιμα για τα οχήματα. Γίνεται αντιληπτό ότι με τέτοια υποδομή των Αστυνομικών Τμημάτων θα δούμε και περαιτέρω αύξηση της εγκληματικότητας και δυστυχώς για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ταιριάζει αυτό που λέει ο λαός μας «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα». Αυτή τη στιγμή στην Ήπειρο γίνεται διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών και όπλων και οι υπηρεσίες δεν έχουν εξοπλισμό, δεν έχουν εκπαιδευμένους σκύλους. Ο μεγάλος όγκος των αστυνομικών δυνάμεων είναι προσανατολισμένος στην αντιμετώπιση διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων του λαού ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτική εξαθλίωσης, «φυλάσσουν» μεγαλοδημοσιογράφους, επιχειρηματίες, αθλητικές συναντήσεις των ιδιωτικών ΠΑΕ και ΚΑΕ. Σύμφωνα με το οργανόγραμμα της Αστυνομίας στις τρείς ακριτικές επαρχίες Φιλιατών, Πωγωνίου και Κόνιτσας θα έπρεπε να υπάρχουν 520 συνοριοφύλακες, 30 περιπολικά και 16 θερμικές κάμερες. Εξ αυτών σήμερα υπάρχουν οι μισοί περίπου συνοριοφύλακες, 16 παμπάλαια περιπολικά και δύο θερμικές κάμερες. 110 συνοριοφύλακες έχουν αποσπαστεί στον Έβρο όπου έχουν μεταφερθεί και 14 θερμικές κάμερες. Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, το εισαγόμενο και διασυνοριακό έγκλημα οργιάζει σε καθημερινή βάση, τα δε ναρκωτικά διακινούνται σχεδόν ελεύθερα, παρά τα εξαντλητικά ωράρια των αστυνομικών. Το πρόβλημα συνδέεται άμεσα και με την παράνομη μετανάστευση. Πρέπει άμεσα να καταργηθεί το Δουβλίνο 2.
Όλοι οι απόδημοι Ηπειρώτες δηλώνουμε ρητά την ετοιμότητα μας να αγωνιστούμε για την υλοποίηση των παρακάτω:
  • Να υπάρξει επαρκής φύλαξη των συνόρων με πλήρη εφαρμογή του οργανογράμματος, με διασφάλιση επάρκειας των αναγκαίων μέσων (οχήματα, όπλα, θερμικές κάμερες, διόπτρες, εκπαιδευμένοι σκύλοι για όπλα και ναρκωτικά)
  • Απορρίπτουμε τους ωμούς εκβιασμούς για δημιουργία κέντρων παράνομων μεταναστών που δεν δίνουν λύση αλλά επιτείνουν το πρόβλημα,
  • Να επιστρέψουν άμεσα οι συνοριοφύλακες και οι 14 θερμικές κάμερες από τον Έβρο
  • Να επανασυσταθούν τα στρατιωτικά φυλάκια σε όλη την παραμεθόριο περιοχή.
Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: