Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε τραγούδι της Shakira. Η εκτέλεση του καταλανικού τραγουδιού «Bοig per tu», μεταφράστηκε ως πολιτική παρέμβαση. Ακούστε το τραγούδι στο video.


Το νέο τραγούδι της πολυπλατινένιας  και βραβευμένης με Γκράμι, Shakira, «Bοig per tu» («Τρελή για σένα»), έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με τους Ισπανούς να προσδίδουν αρνητικούς χαρακτηρισμούς στην Κολομβιανή σταρ.


Η εκτέλεση του τραγουδιού από την Shakira μεταφράστηκε ως πολιτική παρέμβαση, καθώς η Καταλονία διεκδικεί την ανεξαρτητοποίησή της από την Ισπανία στις 9 Νοέμβριου 2014, οπότε θα πραγματοποιηθεί και το σχετικό δημοψήφισμα.

Το συγκεκριμένο τραγούδι προέρχεται από το καταλανικό συγκρότημα Sau και η διάσημη ερμηνεύτρια το συμπεριέλαβε στο νέο της άλμπουμ, μιας και είναι ένα από τα αγαπημένα τραγούδια του συντρόφου της, ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Gerard Pique.
Ο Pique χαρούμενος με το τραγούδι έγραψε στο twitter: «Η εκδοχή του Bοig per tu της Shakira μόλις βρέθηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ισπανία. Συγχαρητήρια ζωή μου».



Η 37άχρονη τραγουδίστρια δήλωσε: «κάθε περιοχή έχει τις δικές της διαμαρτυρίες και διεκδικήσεις. Εγώ, ως ξένη που είμαι, δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματική». Παρά τα αρνητικά σχόλια που δέχεται, το 10ο άλμπουμ της Κολομβιανής τραγουδίστριας, το οποίο φέρει τον τίτλο «Shakira»  και περιέχει 15 τραγούδια, παραμένει πρώτο στις ηλεκτρονικές πωλήσεις 62 χωρών και δεύτερο στην Ισπανία.



Η Shakira έχει πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και έχει κερδίσει πολλά βραβεία, ενώ είναι η μοναδική καλλιτέχνης από την Νότια Αμερική που τραγούδι της έχει φτάσει στο νούμερο ένα στην Αμερική. Σε ηλικία 18 ετών, δημιούργησε το ίδρυμα «Pies Descalzos (Barefoot) Foundation», το οποίο φροντίζει για την εκπαίδευση και την σίτιση περισσότερων από  6.000  άπορων παιδιών στην Κολομβία, ενώ πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλα μέρη, όπως η Αϊτή και η Νότια Αφρική. 

Ακούστε το τραγούδι στο video



www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: