Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη για την "πρόταση Καχριμάνη" και τις επιπτώσεις της στην γαλακτοπαραγωγική κτηνοτροφία


ΔΗΛΩΣΗ


Ο κος Καχριμάνης, μετά την ταύτισή του με την κυβερνητική πολιτική για επίθεση στο συνεταιριστικό μοντέλο παραγωγής υπέρ των, κερδοφόρων για λίγους, ιδιωτικοποιήσεων, που στην περιοχή μας εκφράστηκε με την πώληση της ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ,  συνδέει τώρα άρρηκτα το όνομά του και με μια απʼ τις καταστροφικότερες επιθέσεις που δέχεται η γαλακτοπαραγωγική κτηνοτροφία, όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επιστολή παραίτησης τού μέχρι πρότινος Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, η επιμήκυνση του χρόνου ζωής του «φρέσκου γάλακτος», που αναφέρεται κωδικοποιημένα ως «πρόταση Καχριμάνη», συμφωνήθηκε με την τρόικα, και είναι μία πρόταση που, αν εφαρμοστεί, θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική κτηνοτροφία και θα διευκολύνει τις αθρόες εισαγωγές γάλακτος εις βάρος της εγχώριας παραγωγής.
Η «πρόταση Καχριμάνη», για την επιμήκυνση του χρόνου ζωής του φρέσκου γάλακτος, έγινε λοιπόν αποδεκτή από τον Υπουργό Ανάπτυξης και την τρόικα, τους «πάνω». Ήταν, προφανώς, μια βολική γιʼ αυτούς πρόταση και -σύμφωνα, ξανά, με τον κο Χαρακόπουλο- η Τρόικα την εμφάνισε ξαφνικά ως προαπαιτούμενο για την καταβολή της επόμενης δόσης.

Όμως, η αντίστοιχη πρότασή του κου Καχριμάνη προς τους συμπολίτες μας, για επιμήκυνση του χρόνου θητείας του ως Περιφερειάρχη Ηπείρου, απευθύνεται σε πλατύτερα κοινωνικά στρώματα, «τους κάτω», έτσι δεν θα γίνει δεκτή από τον λαό της Ηπείρου, που στις εκλογές του Μάη θα αποδοκιμάσει όσους στηρίζουν τις κυβερνητικές πολιτικές που στρέφονται σε βάρος του τόπου τους.
29/3/2014
Όλγα Γεροβασίλη
Υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: