Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Πολιτικό μασάζ με... μονταζιέρα!


Ο κόσμος αλλάζει γύρω μας. Τα πολιτικά στερεότυπα καταρρέουν. Νέα δεδομένα μας κάνουν ώρες-ώρες να αναρωτιόμαστε αν είμαστε ξύπνιοι. Αλλά, ναι, είμαστε. Μεταξύ άλλων, έχουμε εισέλθει και σε ένα νέο αστερισμό χαρακτηρισμών, τσιτάτων, γνωμικών - όλα «νέας γενιάς». Με αφορμή την ταραγμένη εβδομάδα που διανύουμε, με αποκορύφωμα τη συζήτηση-εξπρές στη Βουλή τριών νομοσχεδίων για τράπεζες, φορολογία, αγορά, καταθέτουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς φράσεις ευρέως πολιτικού φάσματος.

Έχουμε και λέμε...
Πολιτικό μασάζ: Είναι η προσφιλής έκφραση στην κυβέρνηση που περιγράφει τις προσπάθειες να πεισθούν οι διαφωνούντες βουλευτές και υπουργοί να ψηφίσουν επίμαχα νομοσχέδια. Έτσι, είχαμε πολιτικό μασάζ από το Μαξίμου σε βουλευτές της ΝΔ, αντίστοιχο σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με «μασέρ» τον Ευ. Βενιζέλο, καθώς και ειδικό μασάζ για τον αναπληρωτή υπουργό εκπροσώπησης των αγελαδοτρόφων, Μάξιμο Χαρακόπουλο. Μασάζ έκαναν επίσης σε βουλευτές ο Κ. Χατζηδάκης και ο Αδ. Γεωργιάδης, για τα φάρμακα. Το πολιτικό μασάζ θα συνεχιστεί για καλό και για κακό ανελλιπώς μέχρι την Κυριακή τα μεσάνυχτα, οπότε και θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο-μαμούθ.
Μονταζιέρα: Είναι η αγαπημένη ατάκα κυρίως των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλων βουλευτών της αντιπολίτευσης, που στηλιτεύει τις «κακοήθειες» του Μαξίμου και της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό των επιθέσεων από την κυβέρνηση στηρίζεται σε «κόψε-ράψε» δηλώσεων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εσχάτως, τη γοητεία της «μονταζιέρας» ως μέσου πολιτικής εξόντωσης ανακάλυψε και ο Ερντογάν και τη χρησιμοποιεί στις δημόσιες εμφανίσεις του για να αποδομήσει τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις εις βάρος του μέσω υποκλοπών.
Μπάρμπας στην Κορώνη: Παμπάλαια έκφραση, που ο Πάνος Καμμένος ανακάλυψε εσχάτως για να «αποκαλύψει» σε τηλε-παράθυρο ότι η Δάφνη Σημίτη είναι θεία του Σταύρου Θεοδωράκη. Στο Ποτάμι από προχτές έχουν επιδοθεί σε μια εμβάθυνση του γενεαλογικού δέντρου του Σταύρου για να αποφευχθούν τα χειρότερα...




«Άντε και σε καλή μεριά»: Πολυχρησιμοποιημένη εσχάτως «ευχή» από τους ΑΝ.ΕΛ., προς βουλευτές που κάθε τόσο αποχωρούν από το κόμμα (έχει λακίσει το 25% της κοινοβουλευτικής ομάδας). Ο Π. Καμμένος τούς εγκαλεί για αποστασία από τον «ανένδοτο» των ψεκασμένων κατά της «γερμανικής κατοχής», αφήνοντας υπονοούμενα ότι «λαδώνονται» για να την κάνουν από τους ΑΝ.ΕΛ. Παραδόξως, τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποίησαν εσχάτως και οι, έγκλειστοι και μη, αρχηγοί της «Χρυσής Αυγής» για να εξορκίσουν τις αποχωρήσεις από το δικό τους «μαγαζί».
«Καληνύχτα, ναζιστούλα». Λόγια τρυφερά προς τη σύντροφό του... Ο προφυλακισμένος, πλέον, βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, λίγο πριν κλείσουν τα μάτια του από τη νύστα, προλαβαίνει να στείλει μήνυμα πάθους στην αγαπημένη του: «Ετοιμάζομαι να κοιμηθώ, πρόστυχη ναζιστούλα». Οπότε, ξεχάστε τη «Γυριστρούλα».
«Εργαλειοθήκη». Όχι όποια και όποια, όχι με αυτήν που είχαν οι πατεράδες μας, με κατσαβίδια, τανάλιες και τα συναφή, αλλά εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Αντικαθιστά επάξια την παλιότερη μόδα επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου με τους «οδικούς χάρτες», για το μεσανατολικό, για την ανάπτυξη στη χώρα, για τις μεταρρυθμίσεις. Το μυστικό κρυβόταν σε μια «εργαλειοθήκη». Τόσο απλά. Εδώ που τα λέμε, πολλά από τα εργαλεία έπρεπε να τα είχαμε ανακαλύψει μόνοι μας...
«Γάλα ημέρας». Εκπληκτική πραγματεία για την ελληνικότητα του γάλακτος, που κόντεψε να ρίξει την κυβέρνηση. Τελικά έγινε ο συμβιβασμός και εμείς ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς έγινε με ένα θέμα, που επισκίασε ακόμα και την ιστοριούλα με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
«Γράφουμε συλλογικά - αλληλεγγύη και στην εξεταστική». Μοναδικής έμπνευσης απαίτηση μια φοιτητικής παράταξης για το «δικαίωμα» στην αντιγραφή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων στη Νομική. Ό,τι πιο καινοτόμο έχει να επιδείξει στα ΑΕΙ η φοιτητική άμιλλα, 100% πιο ελληνικό από το φρέσκο γάλα. Επιπλέον, πατέντα έτοιμη για εξαγωγή στα πνευματικά ιδρύματα της υφηλίου. Τι περιμένουμε;

www.athensvoice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: