Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

"Λαγός" ο Καχριμάνης, "φραγκόκοτα" ο Κασσής


Πυρά ομαδόν δέχθηκε σήμερα στην αρχή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου από το σύνολο της αντιπολίτευσης, καθώς η αναφορά σε «πρόταση Καχριμάνη» στην δήλωση παραίτησης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου, τον έβαλε στο κάδρο της κριτικής για το θέμα του φρέσκου γάλακτος.
Τον τόνο έδωσε ο επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο» Νίκος Ζήκος, ο οποίος ζήτησε την αποπομπή από το Περιφερειακό Συμβούλιο τόσο του Περιφερειάρχη όσο και του περιφερειακού συμβούλου της αντιπολίτευσης Μιχάλη Κασσή, αποδίδοντας στον πρώτο το ρόλο του «λαγού» και στον δεύτερο της «φραγκόκοτας αφού πρώτα έκανε τον κόκορα επί μία εβδομάδα στα κανάλια», από τη στιγμή που ψήφισε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο. «Είναι τεράστια η ευθύνη του Περιφερειάρχη που άνοιξε το θέμα χωρίς να συζητήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Θεώρησε σωστό να παίξει για μία ακόμη φορά το ρόλο του λαγού. Δεν έχουν θέση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ούτε ο Περιφερειάρχης ούτε ο κ. Κασσής», ανέφερε.
Της πρότασής του για «γάλα ημέρας» υπεραμύνθηκε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας πως σκοπός ήταν η διαφοροποίηση του ελληνικού από το ξένο γάλα, καθώς έβλεπε την πίεση για την αύξηση της διατηρησιμότητας του φρέσκου γάλακτος. «Μίλησα για το γάλα ημέρας ως μια κατηγορία διαφορετική από το φρέσκο γάλα. Αυτή τη σκέψη την έστειλα στο Υπουργείο και στο γραφείο του πρωθυπουργού. Είδα στη συνέχεια να υιοθετείται η πρόταση για γάλα ημέρας, αλλά όχι με διάρκεια 4-5 ημέρες. Ο Χαρακόπουλος φαίνεται πως δεν κατάλαβε την πρότασή μου. Αυτή ήταν η πρότασή μου, δεν ήμουν λαγός για κανέναν», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης, λέγοντας πως στόχος ήταν να υπάρχει η ιδιαιτερότητα και την πρότασή του αποδέχθηκαν οι αγελαδοτρόφοι.



Οι εξηγήσεις από την πλευρά του Περιφερειάρχη δεν έγιναν αποδεκτές, με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης να συνεχίζουν να τον «πυροβολούν».
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος. Τόπος να Ζεις» Βαγγέλης Αργύρης ανέφερε πως στόχος των Βορειοευρωπαίων ήταν να φύγει ο ποιοτικός προσδιορισμός «φρέσκο». «Δεν τους ενδιέφεραν οι μέρες. Να φύγει η λέξη «φρέσκο» ήθελαν και το πέτυχαν. Αποκάλυψε ο Χαρακόπουλος τον ρόλο σας. Όπως αυτός ήταν ο ρόλος σας και με τη ΔΩΔΩΝΗ και με την εταιρεία λαϊκής βάσης», δήλωσε αποδίδοντας στον κ. Καχριμάνη υποβοηθητικό ρόλο.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου» Κώστας Κωτσαντής μίλησε για μισές αλήθειες και είπε πως περιφερειακή αρχή και μείζονα αντιπολίτευση θέλουν να κρύψουν την ουσία που είναι ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο που απελευθερώνει την αγορά και τις εργασιακές σχέσεις.
Τέλος, ο επικεφαλής του «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο» έκανε λόγο για πολύ σοβαρές συνέπειες και για την ποιότητα του γάλακτος και για την κτηνοτροφία, καθώς ευνοεί τις εισαγωγές γάλακτος, αποδίδοντας ευθύνες σε Αλ. Καχριμάνη και Μ. Κασσή. «Από τις 20 Ιανουαρίου 2014 πρότεινε ο Περιφερειάρχης το γάλα της ημέρας. Την πρόταση υιοθέτησε η κυβέρνηση και την αποδέχθηκε η τρόικά. Ο όρος «λαγός» επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα. Όσο για τον κ. Κασσή, αυτό το θεατρικό έργο νομίζω ότι είναι η τρίτη φορά που το βλέπουμε. Πρέπει να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες και αυτό γίνεται με τη συζήτηση σήμερα», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: