Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018

Μοναδική ...ξενάγηση στο Τσεπέλοβο & στη Mονή Ρογκοβού. Δείτε το video


Το Τσεπέλοβο είναι ένα αρχοντικό χωριό, γνωστό από το 16ο αιώνα, χτισμένο σε υψόμετρο 1.080 μέτρων . Είναι το μεγαλύτερο χωριό σε πληθυσμό της περιοχής του Ζαγορίου.


Η παραδοσιακή πετρόκτιστη αρχιτεκτονική είναι παρούσα σε όλες τις κατοικίες, στα μονοπάτια και στις εκκλησίες του χωριού. Ξεχωρίζουν το πολιτιστικό κέντρο της «Εστίας», ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου που χτίστηκε το 18ο αιώνα και διάφορα αρχοντικά ιστορικών οικογενειών .Tο χωριό χρωστάει τη φήμη του στο τριήμερο πανηγύρι του, που γίνεται τον Aύγουστο και συγκεντρώνει κόσμο απ' όλα τα Zαγοροχώρια. Kαι τον υπόλοιπο χρόνο, όμως, προσφέρεται για περίπατο και ξενάγηση στα πετρόκτιστα γραφικά δρομάκια στην πλατεία με το αιωνόβιο πλάτανο να χαρίζει την σκιά του στον επισκέπτη και στις εκκλησίες που υπάρχουν τριγύρω .Ένα σημαντικό αξιοθέατο για να επισκεφθείτε είναι η Μονή Αγίου Ιωάννη Ρογκοβού λίγο πριν την είσοδο στο χωριό.

Σήμερα, το Τσεπέλοβο αποτελεί τουριστικό προορισμό κατά τους χειμερινούς μήνες. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός, με πολλά από τα κτίρια του διατηρητέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: