Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κοτόπουλο μαγειρεμένο με πορτοκάλι



Υλικά για 5 άτομα
1 κοτόπουλο ολόκληρο
150 γρ. βούτυρο
4 πορτοκαλια
3 κλωναράκια δενδρολίβανο
3 κλωναράκια θυμάρι
1 λεμόνι
1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
4 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
.Πλενετε πολυ καλα το κοτοπουλο και αφηστε να σε τρυπητο μερος να φυγουν τα υγρα του.
Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο μέσα και έξω και το τοποθετειτε σε πυριμαχο σκευος η ταψι.
.
Σε ένα κατσαρολάκι, βάλτε το βούτυρο, τα σκόρδα σπασμένα, το δενδρολίβανο, το θυμάρι το ξύσμα από τα πορτοκαλια , και στύβουμε τον χυμό τους ,αφηστε να σιγοβρασουν για 10 λεπτα σε σιγανη φωτια.
Αναμειγνύουετε το κρασί και τη μουστάρδα και περιχύνουμε το κοτόπουλο και
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1½ ώρα.

Σερβιρετε με πατατες , η σαλατα της αρεσκεια σας.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος



romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: