Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σύκα γεμιστά με κρέμα μελιού & φέτας



Υλικά για 4 άτομα
16 φρέσκα σύκα
700 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
200 γρ. τυρί φέτα
90 γρ. μέλι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε πολύ καλά τα σύκα και τα σκουπίζετε προσεκτικά, αδειάστε τη σάρκα προσεκτικά με κουταλάκι και την κρατάμε χωριστά.
Χτυπήστε την κρύα κρέμα σε σαντιγί, και όταν γίνει αρκετά αφράτη προσθέστε σταδιακά το μέλι , και την τριμμένη φέτα,
Ανακατέψτε καλά τη σάρκα των σύκων και κατόπιν την προσθέστε την στην γέμιση. Γεμίζουμε τα σύκα.

Τ' αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρισμα γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου. 








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: